Maandagavondgroep fietst de Omloop Flevoland

Eindelijk was het zover, waar de maandagavondgroep al weken voor aan trainen was ging nu eindelijk gebeuren, de 80 km. van de Omloop Flevoland te fietsen.
Om 8:45 uur vertrokken we na een lekkere kop koffie met 13 man, nee het waren jongens, vrouwen en mannen, vanaf het clubhuis.

Een aantal leden van de maandagavond groep durfde zelfs mee te fietsen met de 120 km. groep, maar met het over grote deel van de groep en wat individuele rijders gingen we in een redelijk tempo toch op weg richting Lelystad,  op weg naar de helft en het eerste controle. Helaas was het niet zo mooi weer als was op gehoopt droog zal het in ieder geval wel blijven deze dag.

Tot vlak vlak voor Lelystad hebben we de groep bij elkaar kunnen houden, maar toen begon het voor sommigen toch te kriebelen om het laatste stuk naar de controle nog even flink aan te zetten, en dat ging dus ook gebeuren. De grote heren voorop en de junioren Frank en Robert in het kielzog er achteraan. Onze groep werd voor Lelystad nog groter omdat ook Harry zich bij ons aansloot, . . . gezellig harry !

In Lelystad bij de controle wachtte ons heerlijke koffie met vlaai een welverdiend rustpunt voor sommige leden van de groep. Hier hebben we ook besloten om na de controle in 2 groepen verder te gaan, omdat het snelheid verschil voor 1 groep toch te groot was. De jeugd, Zita, Harry, en ik vormden de ene groep de rest de andere snelle groep, door een lekke band hebben we ook nog een van de individuele rijders opgepikt en fietsten we in een heerlijk tempo met de wind in de rug richting Almere.

Het was een genot om te zien hoe met name de junioren Frank en Robert elke heuvel, viaduct, of brug aangrepen om met elkaar te sprinten, voor wat waarschijnlijk het bergklassement moest zijn.

Het laatste stukje tot aan de controle bij de Condoor-wagen was even doorbijten voor Mark omdat toen de wind en de km zwaar begonnen mee te tellen, maar bij de pauze stond gelukkig zijn vader om hem weer goede moed in te praten voor het laatste stuk richting Zeewolde. Bij de controle hebben we van de snelle groep nog Paulien en Albert op gepikt en met z'n allen hebben we het laatste stuk tegen de wind in naar Zeewolde gefietst, met in onze bidonhouder een fraaie vuur-rode Bidon.

Chapeau voor de jeugd en de dames en degene die ook voor het eerst 80 km. hebben gefietst, geweldig gedaan, en zeker een motivatie om straks de van Z tot Z tocht te fietsen. Laten we daar de komende maandagavonden hard voor gaan trainen, we hebben daar nog wel even de tijd voor want de tocht is pas begin september.

Mannen, vrouwen en jeugd, bedankt voor de gezelligheid en we zien jullie graag terug aankomende maandag.

Groet, Albert en Jan.