Tour de Force 2004

Op zaterdag 12 juni hebben we met een aantal leden de tour de force  gereden.

Als fietser ben je al een paar dagen van tevoren bezig met het rijden van z?n tocht.

Je zorgt dat je fiets in orde is, je genoeg eten  en drinken hebt. Ook luister je naar de weersverwachting voor zaterdag. Nu de verwachting was 60% kans op regen. Misschien hadden zich daarom zo weinig leden zich opgegeven. s?Morgens om 4 uur werd ik wakker van een pittige onweersbui. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel om met onweer op de fiets te zitten, maar gelukkig het was nog geen  7 uur. Dus ben ik om 4.15 uur maar uit bed gegaan om de koeien te melken en te voeren. Om half 7 was ik klaar en ben in de auto gestapt  want we hadden afgesproken  om kwart voor 7 bij de Nijkerkerbrug.Gelukkig er kwamen wel vijf auto?s met fietsen en hun berijders. Zo reden we naar Barneveld waar we vlak bij de Veluwe hal konden parkeren. Een voordeel als je vroeg start. Dus snel inschrijven en dan kan het beginnen. Voor de 150 km geen probleem maar voor de deelnemers van de 100km was het te vroeg. De balie was nog gesloten, maar geen probleem je schijf je gewoon in voor de 150km.Om half 8 zaten we op de fiets en fietsten in  een groep het begin van de tocht richting Stroe. Ik vergeet nog te vertellen het was droog maar wel een beetje fris, dus proberen we ons snel warm te fietsen. Toen we na 25km een splitsing bereikten hebben we na overleg besloten om in twee groepen door te gaan een groep de100km en een groep de 150km. De  groep van 150km bestond uit Steven, Geert en ik zelf, dus een klein groepje en ook snel weer op kop rijden. De tocht was een heel andere route dan voorgaande jaren en echt een prachtige tocht.

In Uddel gingen we over de aardhuisweg richting Apeldoorn.Voor mij een onbekende weg maar de eerste klimmetjes waren er. Goed om op te warmen. Het ging lekker, maar na 60km smaakte de koffie uitstekend, wij kregen koffie in kartonnen bekertjes en een grote groep bejaarden  die kregen opgediend in zowaar echte kopjes. Maar het smaakte goed en ook de appelpunt  met slagroom. Voor Geert eigenlijk niet goed want je wordt er veel te dik van dacht hij. Na de koffie pauze kregen we ook nog gezelschap van Cor Lonterman die ook de 150km reed. Op de vele wildroosters was het wel wat glibberig, er was zelfs nog iemand op onderuit gegaan. Via Loenen en Eerbeek kwamen we bij de Postbank. Voor mij waren deze heuveltjes best wel pittig, zodat ik Geert dansend op z?n pedalen en Steven met een ergerlijk  piepende fiets moest laten gaan. In een afdaling door het bos op een smal fietspad was ik misschien wat te snel om de andere weer proberen in te halen. Bij een gevaarlijke bocht blokkeerde mijn wiel en ik lied de rem los en ging recht door. Ik schoot door hoge struiken met bramen, maar kwam met de schrik vrij. Wel de nodige krassen op mijn benen maar beter dan schaafwonden van asfalt. Steven en Geert hadden op mij gewacht en zo gingen we weer verder, maar bij de volgende klim moest ik weer lossen en ik heb niet meer geprobeerd om in de afdaling in te halen.

De laatste 20km vlak begon het echt hard te regenen. Als je dan tegen de kramp aan zit en koud ben is het fantastisch als je zo?n bikkel als Steven er bij hebt. Hij reed bijna onafgebroken op kop met wat aflossingen van Geert. Een andere fietser die ook in de slipstriem meereed zij zelfs ik zeg maar niets van zijn piepende fiets, want anders gaat hij nog harder. Om ongeveer 1uur waren we binnen.

Een fantastische tocht die wel wat beter gepeild  hadden kunnen worden maar de route en de natuur waren prachtig. En Steven en Geert heel erg bedankt want het was vandaag niet mijn dag. Misschien begrijpen jullie nu dat je mij niet bij Amstel Gold race en Luik Bastenaken Luik ziet. Al met al toch een mooie dag voor mij met afzien en toch veel fietsplezier.Hopelijk volgend jaar met mooi weer.

Groetjes van Pleun van den Berg