De ATB-ronde van Texel

Na Daun stond er weer een leuke ATB-tocht op de kalender: de ronde van Texel.

Alexander Veerman, Hans Kranendonk en Raymond Felix (van de Triathlonvereniging) vertrokken ?s morgens om zes uur teneinde om half acht te kunnen inschrijven bij de organiserende Helderse wielerclub DOK.
De drie mannen met hun fietsen pasten precies in de C5 Break van Hans.
Geert Ribbers had het beter aangepakt en was met vrouw en kinderen vrijdag al vertrokken naar een vakantiehuisje op Texel.

Na het inschrijven in den Helder ging de hele meute en bloc onder politiebegeleiding richting veerboot.
Alle ATB?s mochten op het grote autodek gestald worden.
Waarna het restaurant en de toiletten van de boot werden bestormd.
Tegen de tijd dat de veerhaven van Texel in zicht kwam ging iedereen weer zenuwachtig naar het autodek om met de fiets een goed plekje -vooraan bij de klep- te bemachtigen.
Het neerlaten van de klep is namelijk het startsein voor een lange sprint over de weg naar het eerste schapenhekje aan de voet van de zeedijk.
Geert sloot zich al sprintend bij ons aan.
Alexander en Geert hadden er kennelijk zin in en reden al snel weg bij de oude diesels Raymond en Hans.
Die moeten eerst goed warm draaien voor ze op gang komen.

Het was uitstekend weer na een week met alleen maar regen.
Het was droog, zonnig en circa 15 graden.
De route was zeer afwisselend.
Ze voerde door bossen, weilanden, kampeerterreinen, duingebieden en niet te vergeten een stuk over het brede Noordzeestrand.
De singletracks door de bossen waren door de vele heuveltjes (duinen) erg leuk om te rijden.

Doordat er relatief veel verhard wegdek in het parcours zat en doordat het strand in tegenstelling tot andere jaren goed te berijden was (hard zand, wind mee en slechts twee kilometer lang) waren we bij de boot terug voor we er erg in hadden.
Geert en Alex hadden de ruim 45 km in nog geen uur en drie kwartier afgelegd.
Ze zaten al aan de soep en de patat toen Hans binnenkwam.
Even later verscheen ook Raymond en was het wachten op de eerstvolgende boot naar het vasteland.
Marja, die onderweg foto?s had gemaakt, haalde Geert op. Die hadden nog een vakantiedagje te goed.

De tocht is een prima seizoenopener, interessant en afwisselend.
En voor bijna iedereen van onze tourclub goed te doen.
Volgend jaar meer deelnemers?