Bikemotion 2004 Utrecht

Vrijdagmiddag rond 4 uur in de middag vertrokken  Geert, Hans, Rob, Marc, Krijn en ikzelf vanaf het clubhuis in de bus van Rijschool Hartel (waar Marc de eigenaar van is), om af te reizen naar de jaarbeurshallen in Utrecht.

Voor de catering was goed gezorgd, Krijn had op de markt koeken gescoord en Marc voorzag ons van koffie onderweg, vanwege het uitblijven van de files stonden  we in een mum van tijd voor de beurs.

Een beurs die ieder jaar weer in omvang toeneemt en waar je in een avond bijna tijd te kort komt.

De stand van Merida fietsen verraste ons allen zeer. Prachtige fietsen voor een nog enigszins betaalbare prijs en het product Merida wordt natuurlijk prachtig gepromoot door hun nieuwe Olympisch kampioene Gunn Rita Dahle.

De Rohloff naaf zie je nu toch ook bij steeds meer fabrikanten opduiken, complete fietsen met deze achternaaf heeft o.a. Snel tweewielers, Santos, Endorfin en de firma Elan uit Nijmegen in het programma opgenomen.

Bij de Rohloff vind het schakelen van de versnelling plaats in de naaf zelf en hij is instellings- en onderhoudsvrij (dus vuil van buitenaf heeft geen kans).

Tacx en Elite, de zogenaamde hometrainers, hebben beide systemen in de markt waarbij je fiets wordt aangesloten op de PC en via een bedieningspaneel op het stuur wordt bediend. Je kunt wedstrijden rijden, lekker freewheelen, op ontdekkingsreis gaan of zwaar en gericht trainen. Voorheen was dit alleen mogelijk met virituele beelden, dit jaar ook met real life video. Zo beklim je in Frankrijk legendarische touretappes over de Mont Ventoux en l?Alpe d?Huez

Bij Rose Versand, hebben we de fiets gids (net zo dik als de Wehkamp gids!!!) opgehaald, die we cadeau kregen tesamen met een rugtas.

Leontien van Moorsel hadden we net gemist op de Koga Miyata stand (Eric van Cleef had haar even daarvoor nog wel ontmoet). Op deze stand kon ik mijn nieuwe frame bewonderen.

Henk Lubberding stond zijn Lanzarote reizen in het voorjaar te promoten. Bij Shimano en Campa waren ook weer wat nieuwe producten te bewonderen.

Marc liet nog even zijn maten opmeten mbv een laser bij bodyscanning en kreeg een uitgebreide uitdraai mee.

Kortom teveel om allemaal op te noemen en een bezoekje aan deze beurs is ieder jaar weer de moeite waard.