Sponsoractie Amstel Gold Race

Binnenkort verwachten Patrick (mijn man) en ik een adoptiekindje uit Zuid-Afrika. We wachten hier al een aantal jaren op en kijken dus met spanning uit naar de dag dat we hem/haar in onze armen mogen sluiten.

Op het moment kunnen we niet veel meer doen dan wachten. Alle documenten liggen inmiddels in Afrika en het wachten is op HET telefoontje?Om de wachttijd wat sneller te laten verlopen is het fijn iets te kunnen doen voor (het geboorteland van) ons toekomstige kindje. Zo ontstond het idee om mij te laten sponsoren voor het rijden van de Amstel Gold Race. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting South-Africa Cares For Live.

South-Africa Cares for Life is in 1996 opgericht om een netwerk van organisaties op te zetten in Zuid-Afrika die voor de opvang en voorlichting kunnen zorgen bij aids-besmetting en ongewenste zwangerschap. Zij probeert dit te bereiken door families te helpen en te begeleiden bij het verzorgen van met aids besmette kinderen. Als dit geen optie is, dan proberen zij plaatsing in een pleeggezin of een gezinsvervangend tehuis te regelen.

In Zuid-Afrika worden dagelijks tweehonderd hiv-besmette baby?s geboren. Vaak worden deze kinderen te vondeling gelegd of achtergelaten in de staatsziekenhuizen. Hier krijgen ze onvoldoende medische verzorging. 50% van deze baby?s sterft voor het tweede levensjaar.

Jeanette Veenstra, mede-clublid van de Wieler Tourclub Zeewolde hoorde van dit plan en besloot gelijk zich ook te laten sponsoren voor het rijden van de AGR voor hetzelfde doel.

Samen hopen we veel sponsors te vinden zodat we een mooi bedrag kunnen overmaken naar South-Africa Cares For Life.

Iedereen die ons al gesponsord heeft, heel hartelijk bedankt! En we hopen natuurlijk op nog veel meer sponsors. Mocht je ons willen sponsoren; dit kan per km of voor een vast bedrag. Voor de goede orde: Jeanette rijdt 150 km, ikzelf ga voor de 100.

Alvast heel hartelijk bedankt!

Sandra Kerkhof

Tel: (036) 522 73 96