ATB Tijdrit van de TVZ

De marathonrit in lemelerveld van zondag de 30e was helaas niet in te passen in mijn agenda, maar zaterdagmiddag een wedstrijdje bij de triathlonclub rijden was best een aardig alternatief. Alexander had bedacht dat hij prima allebei kon, dus waren we gezamenlijk op de fiets richting de RCN gegaan om ons in te schrijven voor een korte tijdrit van 12 kilometer (3 rondes van 4 km).

Keurig op tijd hebben we ons ingeschreven (startnummers 3 en 4) en konden we vast onder de indruk raken van alle concurrentie met snelle kleding en dito materiaal? van veldrijfietsen tot Epics. Ach ja, gewoon een beetje spanning voor de wedstrijd, da?s eigenlijk best leuk.

Wat opvalt is de hoeveelheid werk en inspanning die de organisatie gedaan had om dit evenement mogelijk te maken. Er was een parcours uitgezet, er was EHBO aanwezig, een tijdklok met vrijwilligers die doorkomsttijden noteerden en ook fotograaf Herbert Schut was niet te beroerd om liggend op de koude ondergrond zijn foto?s te schieten. En het restaurant van de RCN was speciaal voor deze gelegenheid geopend. Gezien alle moeite was het aantal deelnemers wat aan de magere kant, 16 in totaal.

Dan maar van start. Het bleek bij de uitleg dat er 2 veldrijders uit Lelystad waren, 2 ATBers uit Zwolle, 2 van de tourclub en de rest van de triathlonclub. Dus kon er ook nog een clubklassementje worden samengesteld. Dapper dat het voorstel van de triathlonclub kwam, want achteraf bleken ze zelf als laatste te eindigen?..

Na de gelegenheid gekregen te hebben om het parcours een rondje voor te rijden, werd er daadwerkelijk gestart, met tussentijden van 1 minuut. Dus Alexander startte op 3 minuten, en ik met de teller op 4. Het parcours was redelijk goed, de ondergrond vrij hard. Vanaf het restaurant van de RCN het strand op richting Nijkerk, na een 600 meter terug de dijk over, een stukje over een wat harder pad achter de camping, een stukje over een pad waar net alle bomen weggesleept waren, een flinke lus om de camping heen en op het bekende ATB parcours, de dijk weer over, een beetje pruttelen bij de jachthaven, een jump over een balk (je moest echt van je fiets af) en je was weer bij het restaurant. Mijn richttijd was 9 minuten per ronde, zodat ?t mooi binnen het half uur afgelopen zou zijn. Dat bleek toch wel wat al te ambitieus gesteld, al reed ?t verder best prima. Het blijft echter lastig voor mij om een race op te bouwen. Ik wil altijd veel te hard van start, wat ook wel weer terug te zien was in de rondetijden. Waar de ware tourclubrijder heel constant elk rondje sneller gaat, daar moest ik elke ronde wat laten liggen helaas?. Ach ja, zo leer je elke keer weer wat bij?

Uiteindelijk was het voor mij wel een geslaagd evenement, was als 4e gestart en als eerste klaar met fietsen, dus was het een kwestie van wachten op de resultaten van de concurrentie. In het restaurant bij een gratis bak koffie bleek dat de winnaar 11 seconden sneller was, nummer 2 een marge had van 4 seconden, dus was een 3e plaats het resultaat. Natuurlijk denk je dan meteen na of je nog sneller had gekund en of je niet te lang achter een achterblijver was blijven hangen, maar ja, je weet dan ook niet dat het verschil slechts 4 seconden is?..

Hoe dan ook, Alexander en ik hebben een leuke middag gehad, zijn als 3e ge??indigd in het clubklassement, hebben een visitekaartje afgegeven aan TVZ, zijn een paar mooie foto?s rijker en ik kan mijn prijzengeld gaan verbrassen bij de fietsenwinkel??

Ik heb begrepen dat deel 2 van deze competitie op 26 februari gepland staat. Dan is het een wedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen over 30 kilometer, waarbij iedereen tegelijk start.

Bij deze ook de oproep om lekker mee te doen. Goed om daar ook als tourclub aanwezig te zijn en goed om ook eens lekker een wedstrijdje te rijden. Dat is leuk en spannend en iets wat we zelf niet kunnen organiseren, dus kunnen we dat prachtig doen bij TVZ.

Links:

www.tvz-zeewolde.nl