Jeugd reed de TVZ-tijdritten editie 2005

Secondenspel bij TVZ-Tijdritcompetitie

De spanning liep hoog op bij de jeugdleden van WTC tijdens de Tijdrit-competitie die georganiseerd werd door TVZ op 23 en 25 juni j.l.

Ook dit jaar hadden weer jeugdleden zich ingeschreven voor de tijdritcompetitie die de Triatlon vereniging van Zeewolde elk jaar organiseert, op donderdagavond stonden Marjolein Bischot, Frank Tolboom en Robert de Jong aan de start voor de proloog van 9 km.

Onder een zinderende hitte zetten de jeugdleden als eerste hun tijden neer, waarop de senioren zich maar moesten gaan richten.

Al na de proloog was de spanning erg groot, een secondenspel was het, dat beloofde wat voor de 2e rit van 22 km op zaterdag!

Frank Tolboom zette de snelste tijd neer over de 9 km, hij bleef binnen een kwartier en dat was een gemiddelde van 36 km p/uur! Marjolein deed er 5 sec langer over en Robert klokte 15 sec later af.[1]
Een secondenspel dus, Frank die zijn voorsprong van 5 seconden moet verdedigen op Marjolein en 15 seconden op Robert over de later te verrijden tijdrit van 22 km.
Marjolein was zelfs nog sneller dan 2 seniordames die op respectievelijk 15 en 30 seconden na haar binnen kwamen!

Op zaterdag was de 2e en afsluitende tijdrit over 22 km, gelukkig was de temperatuur gezakt maar des te meer wind was er die dag.
Op volgorde van klassering na de eerste tijdrit gingen de jeugdleden van start, met tussenpozen van 1 minuut werd er gestart.

Je zag je voorganger nog net in de verte rijden, maar een minuut dichtrijden lukte maar niet bij de jeugdleden, de snelheden lagen bij deze tijdrit ook weer erg dicht bij elkaar.

De tegenwind en met de wind in de rug over de lange polderwegen maakte ook geen grote verschillen.

Marjolein reed de 22 km het snelste, ze 'bikkelde' in een hoog tempo van gemiddeld 30 km p/uur naar een eindtijd van 45:47 (?*). Frank eindigde als tweede met een achterstand van 9 sec en verloor zijn voorsprong op Marjolein met 4 sec. Robert reed 14 sec sneller dan Frank en liep daarmee in op Frank tot 1 sec.

Een bloedstollend einde van de tijdritcompetitie met indrukwekkende gemiddelde snelheden die de volgende uitslag opleverde:

1.         Marjolein Bischot
2.         Frank Tolboom (+ 4 sec)
3.         Robert de Jong (+ 5 sec)

Na het uitreiken van de prijzen en het nuttige van een heerlijke zak snoep was het uitrusten, terugkijken en praten op een zeer geslaagd evenement.

TVZ dank voor deze mooie competitie en de goede organisatie, onze jeugdleden verheugen zich nu al weer op volgend jaar.

[Jan de Jong]

[1] P.S. De tijden op de site van TVZ zijn waarschijnlijk niet de juiste tijden, de echte tijden heb ik niet kunnen achterhalen, vandaar dat ik mij beperk tot de tijds-verschillen die er waren