Voorbereiding NK toerfietsen in volle gang

Dagboek van het NK Toerfietsen (deel 4)
Op 27 augustus 2005 staat in de omgeving van Emmen het NK Toerfietsen op het programma. Dit betreft een ploegentijdrit van 100 km. Hierin dient elke ploeg, zonder hulp van tijd of snelheidsmeters, te proberen een vooraf opgegeven streefsnelheid zo dicht mogelijk te benaderen. Een ploeg van 8 WTC-leden zal een gooi doen naar de titel. Vanaf begin augustus is de voorbereiding daarop begonnen.

Slechte generale en een goede uitvoering?
Op de laatste training gisteravond hebben we zonder tellers of met afgeplakte tellers gepoogd om de wedstrijdsituatie zo dicht mogelijk te maken. De route liep over de boulevard van Harderwijk en daarna  tussendoor door het buitengebied richting Ermelo en Nijkerk.

Klaagde ik van de week nog over de afwezigheid van wind? Gisteravond was daar geen gebrek aan. Net zo als er geen gebrek was aan allerlei obstakels. Diverse tractoren met hooiwagens, alsmede een vrachtwagen die op de Harderwijkse boulevard de ploeg in twee stukken reed, poogden ons tempo te breken.

Al met al was het in elk geval een nuttige training. Met een afwisselend parcours, wind en obstakels konden we in een real-life situatie proberen om onze streefsnelheid te benaderen. Een conclusie mag zijn dat we vooral moeten proberen ons voortdurend in te houden. Inmiddels blijkt wel dat we tegen de wind en op een heuvel per saldo onze snelheid wel halen, maar dat voor het overige het snel te hard gaat.

Na 46 km hebben we bij ons oude vertrekpunt, de Roode Schuur, er een punt achter gezet voor de training. Toen kwam echter het moment waarop de afgeplakte tellers moesten worden uitgepakt, om het resultaat te kunnen zien. Het had het effect van een kraslot. De bedekking moest er af worden gepeuterd om te zien of we hadden gewonnen of verloren.

Het resultaat was met 28,96 km/u licht tegenvallend. Maar zoals in de aanhef al geschreven; beter een slechte generale en een goede uitvoering dan andersom.

Hoe het ook zij, we gaan er voor!

Ronald