Glibberen op de witte Veluwe

Vrijdag werd de Veluwe overvallen door hevige sneeuwval.
Het verkeer was totaal ontwricht, de ochtendspits ging naadloos over in de avondspits??de laatste files waren pas rond 5 uur in de ochtend opgelost.
Reden dat de 11 bergentocht bij wielervereniging ?de Adelaar? uit Apeldoorn werd afgelast.
Door omgevallen bomen en takken was het parcours onbegaanbaar geworden.

Daardoor stonden we met 14 man om 9 uur bij zwembad ?t Baken, om naar sportpark de Strokel af te rijden.

Het is een rare gewaarwording als je vanuit Zeewolde (waar vrijwel geen sneeuw was gevallen), op de Veluwe te worden verrast met een flink pak.
Het was al direct bij de trimbaan in het bos glibberen en glijden van spoor tot spoor.
Helaas was er door de dooi her en der al sprake van grote modderpoelen .
Al snel reed Hans een lekke band, waarna vader en zoon Tolboom hun fiets dachten te parkeren tegen de omheining?..hier bleek schrikdraad op te staan?.het was voor Frank een hele toer om zijn fiets weer weg te halen.
Kort daarna stond Aart ook lek, we konden hierdoor wel extra genieten van de witte omgeving en begon het ook weer te sneeuwen.
Aangekomen bij de open vlakte (heide bij Vierhouten) hebben we de groep opgesplitst, een deel onverhard dwars over de heide en het andere deel de kortste weg via het fietspad naar het koffiepunt in Garderen.
We werden (in onze bemodderde kleren) in Hotel Restaurant ?De Foreesten? weer gastvrij ontvangen en de mokken warme chocolade met apfelstrudel vonden gretig aftrek.
Dit keer prachtige kapriolen onderweg van diverse WTCers (wellicht ge??nspireerd door de wereldkampioenschappen turnen).
Rob solliciteerde naar een baantje bij Holiday on Ice?.door een prachtige 180 graden pirouette op een gladde boomstronk.
Krijn maakte tot twee keer toe een prachtige buikschuiver in de sneeuw. Wat hij kan, dat lukt mij ook dacht Wim Koops waarschijnlijk.
Vlak voor een flinke plas gaat hij onderuit en duikt met zijn rechterarm gestrekt zeer gracieus midden in deze modderpoel, de lachsalvo?s van zijn fietsmaten waren uiteraard niet van de lucht.
Wilfried ontstapte aan een soortgelijke actie, hij sprong van zijn stalen ros die in de plas verdween en hij kon het vege lijf redden.
Mooi dat we Walter ook weer konden verwelkomen op de ATB, hij was er samen met nieuwkomer Marcel (de broer van Jeanette).
Daarmee  hadden we de sportman van Zeewolde (2003) in ons midden, marcel houdt zich zomers veelal bezig met surfwedstrijden en zijn surfschool in Zeewolde.
Aart had weer als vanouds een mooie route uitgestippeld.
Volgende week staat de rit naar het natuurpark Lelystad op het programma, een verrassende tocht via het Trekkersveld, vervolgens langs de appelboomgaarden en via bosgebied(jes) via de Knardijk en Vogelweg langs het vliegveld Lelystad, alwaar we in het natuurpark de koffiepauze hebben.

Tot volgende week!!!!
Ik  hoop dat we weer zo?n grote groep kunnen verwelkomen.