Nederlandse kampioenschappen Toerfietsen 2006

Afgelopen jaar hebben we als WTC-Zeewolde voor de eerste keer meegedaan aan het NK Toerfietsen. Dit is een vervolg op de activiteit die in 2004 als afsluiting van het wegseizoen is gestart, het clubkampioenschappen tijdrijden.

Bij het NK Toerfietsen is het de bedoeling met een team van minimaal 5 en maximaal 10 personen de vooraf opgegeven gemiddelde tijd zo dicht mogelijk te benaderen. De tijd wordt over verschillende trajecten gemeten.

De winnaar van het NK Toerfietsen is het team dat het minste aantal strafpunten heeft of te wel de afwijking ten opzichte van het gemiddelde het kleinst is.

De snelheid die gekozen mag worden ligt tussen de 18 en 28 km per uur. Gereden wordt over een afstand die ligt tussen de 80 en 120 km, de afstand wordt vooraf niet bekend gemaakt.

Tijdens het fietsen is het verboden om enige vorm van tijd- of afstandmeting bij je te hebben.

Gezien het enthousiasme tijdens de afsluiting van het afgelopen zomerseizoen, waarbij we weer mt veel succes het clubkampioenschap tijdrijden hebben gehad, hopen we dat na een voorzichtige start in 2005 we met meer dan ????n team aan de start van het NK tijdrijden 2006 staan. De organisatie van het NK ligt in handen van de SSOVH uit Heerlen samen met het district Oost Brabant - Limburg, het kampioenschap wordt georganiseerd op zaterdag 26 augustus.

Dus als iemand interesse heeft kan hij zich opgeven bij ondergetekende, dit kan als team of individueel, zodat we later ????n of meerdere teams kunnen samenstellen. Wees niet bang dat het in Limburg alleen maar klimmen is, door een vertegenwoordiger van de organisatoren is aangegeven dat Limburg voldoende vlakke stukken bevat, om een realistisch parcourse neer te leggen.

Deelname aan het NK toerfietsen, betekent wel dat het gevoel voor je snelheid van fietsen belangrijk is. Dat vraagt om een stuk training, dus willen we goed voor de dag komen, dan zullen we hiervoor moeten oefenen en is het van belang dat de teamsamenstelling vroeg genoeg bekend is, dus als je weet dat je mee wilt doen, geef je op.

Voor vragen over het NK toerfietsen kun je bij ondergetekende terecht of ????n van de deelnemers van vorig seizoen.

In 2005 hebben de volgende leden de club vertegenwoordigd: Ronald Timmerman, Gerard van Velden, Marc Timmer, Albert de Jong, Marjolein Bischot, Jeanette Veenstra en Robert Duijvestijn. Met een 13e plaats in een deelnemersveld van 68 ploegen hebben we een mooie klassering neergezet, die vraagt om verbetering. De 13e plaats betekende wel dat we de andere teams vanuit Flevoland hebben verslagen, Dus WTC Zeewolde is de kampioen tijdrijden van Flevoland!

[Robert Duijvestein].