Bizar verlopen Bart Brentjens Challenge

De Bart Brentjens Challenge is 3 jaar geleden opgestart door de naamgever, we stonden toen aan de start met een paar honderd man. Dit jaar gingen er een kleine drieduizend van start, dit aantal bleek later funest voor de doorstroming van de deelnemers, het parcours slipte volledig dicht, in navolging van de AGR in april jl van dezelfde organisatie. Er deden een tiental Zeewoldenaren mee die verspreidt over deze menigte van start gingen. De 100 wedstrijdrijders gingen als eerste van start, daarna de toerrijders die in groepen van 100 man om de minuut werden losgelaten. Frank Scheffer zat direct achter de groep wedstrijdrijders en Krijn, Rob, Marc en Ruben (TVZ) een groep erachter. Hans Kranendonk Max, Michiel en ondergetekende vrijwel achterin (waardoor we een half uur daarna van start gingen). Krijn kwam al na 5 kilometer nog binnen de bebouwde kom zwaar ten val. Nadat Krijn in de ambulance was afgevoerd is Rob teruggereden naar de start en heeft zich met de auto van Krijn naar het ziekenhuis vervoegd en later iedereen tel. op de hoogte gesteld/gehouden. De toertocht kenmerkte zich door vele opstoppingen en soms meer dan 45 minuten wachten per passage en grote groepen hielden het na een tijdlang wachten voor gezien en keerde terug. Wat opviel waren heel veel onervaren rijders, soms ook jonge kinderen die totaal niet opgewassen waren tegen dit technische parcours en al wandelend de afdalingen en hellingen namen. Het vereiste ook bij de ervaren ATB rijders heel veel stuurmanskunst om in pittige afdalingen op de been te blijven. Hans ging ook een keer vervelend onderuit en hield er schaafwonden, blauwe plekken en een kapot shirt aan over.

Bij een van opstoppingen bij een klim was een koe door het prikkeldraad gevallen en een paar meter naar beneden gegleden waar het arme beest midden op het steile krappe (atb) pad terecht kwam en door ambulancepersoneel (die ook per quad op de route aanwezig waren) te hulp werd geschoten?later is hij waarschijnlijk door een shovel (die we later tegenkwamen) afgevoerd.

Na 3 uur pas 30km te hebben afgelegd (bij de 1e rustpost), kozen we voor de 50km ipv 70. De laatste 20km konden we geheel fietsend afleggen. Dit evenement verdient beter, echter met een sterk gereduceerd en gelimiteerd aantal deelnemers. We hopen dat Krijn heel snel hersteld na zijn operatie aan zijn onderkaak?.heel veel sterkte toegewenst.