Uit de oude doos

Uit de oude doos.

Zoals ik reeds in mijn korte voorwoord vooraf aan de Clinic van Frank Heldoorn aangaf was ik trots dat mijn sportmaat van vroeger uit Huizen een (bevlogen) lezing gaf voor de WTC Zeewolde.

De meeste jaren hebben we samen gevoetbald bij SV Huizen van de E-tjes tot de C1. We hadden ook de zoon van Frits Bom (Ingo) in ons midden. We verloren geen wedstrijd, Frank in de defensie en ik toen nog als klein onderdeurtje sprintend op de linksbuiten positie. Frank zijn vader was altijd de trouwe chauffeur naar alle wedstrijden en mijn vader sponsorde ons team met trainingspakken (zie krantenbericht van destijds) voorzien van zijn logo (Eurami-Huizen)?.immer nog in familiebezit?mijn jongere broer runt deze zaak nu. Na het voetbal werd altijd doorgescheurd naar de volgende sportieve uitdaging (van Frank) voor de zaterdagmiddag?.dat was het waterpolo gebeuren, ik ben dikwijls meegegaan om te kijken. Op zondagmorgen stond de trainingsrit op de racefiets op het programma. Bij aankomst in de Lieve de Keistraat in Huizen stond de hele familie Heldoorn?.(vader, moeder en zijn broer Eddie) te trappelen voor een trainingsronde in t?Gooi. Op de fiets was het toen al peentjes zweten en op de wakkerendijk bij Eemnes kreeg ik het al moeilijk.

De zondagmiddag na het fietsen hebben we samen met Eddie vaak getafeltennist op de zolder bij hen thuis. Op mijn dertiende jaar heb ik gekozen voor hardlopen bij AV de Zuidwal die toen net was opgericht, ik liep vaak in de prijzen en werd een paar keer clubkampioen. Frank heb ik ook wel eens meegenomen.

Ook namen we samen deel aan de ?Maup v/d Valk? loop in Huizen bij sportschool Rebel, waarbij ik Frank achter mij hield en won. Daarna gingen we ieder onze eigen weg. Frank heb ik uiteraard wel gevolgd tijdens zijn sportieve carri??re en vaak aangemoedigd tijdens de triatlon van Almere die in de beginjaren ook door het centrum van Zeewolde kwam, toen reed zijn broer Eddie ook nog niet onverdienstelijk mee.

Het komende jaar zal ik van Frank coaching programma gebruik gaan maken, net zoals een paar andere WTCers reeds aangaven?.om weer op een iets hoger plan te komen. Een paar klassiekers en wellicht de dolemieten marathon zullen weer op het programma staan en ik hoop dat door de coaching het klimmen mij beter en vooral makkelijker af zal gaan.

P.s. Voetbalfoto: Frank-gehurkt aan linkerzijde. Ikzelf staand in het midden (kleinste). Hardloopfoto bij de start, Frank links naast de juichende en met pensioen gaande dokter Maup v.d Valk en ik direct links ernaast