In het spoor van Michiel van Ramselaar

Zondagmorgen 9.15 bij de parkeerplaats van de Strokel in Harderwijk stonden toch weer 17 fietsers klaar om de Veluwe te verkennen. Gert en Jan-Willem op de racefiets en de overige 14 mannen en 1 vrouw op de ATB.

Michiel had dus tijdens de verkenningstocht over alle single-track paden in de omgeving van Harderwijk 15 zwoegende ATBers in zijn kielzog. Prachtige nog niet door ons ontdekte paden waar desgewenst Full Speed Ahead of lekker op het gemak kon worden gereden. Aan het einde van elk pad wachten we op elkaar en dat ging prima?.Hans Dijkhuizen kon ook lekker zijn ei kwijt. Dit keer opvallend veel collega-ATBers uit Harderwijk tegengekomen op deze paden, die komen we normaal gesproken dieper in de bossen van de Veluwe niet tegen.

Rond 10.30 hadden we het plan opgevat om alvast koffie bij de auto te gaan drinken (Aart & Michiel hadden thermoflessen/koeken meegenomen), echter de dame in het Eethuis de Bosrand had al rekening met ons gehouden en was een uurtje eerder open. Daardoor konden we lekker binnen uitpuffen onder het genot van een kop koffie met appelgebak.

Na de pauze gingen er een paar reeds huiswaarts per fiets/auto. De overige negen man plakte er nog een 2e deel van 1,5 uur fietsen aan vast, met het laatste kwartiertje nog een verfrissend buitje.Michiel bedankt!!! Een prachtroute, het zal een vaste plek op de kalender krijgen?..het eerste deel is in ieder geval op de GPS opgeslagen en kan later nogmaals worden nagereden.

Zaterdag hebben Paul v/d Brug en Jan de Jong en zijn zoon een uitgepijlde rit in Voorthuizen gereden.

Binnen de vereniging zien we dat toch veel meer leden de winterperiode overbruggen om op de ATB te stappen. Heel veel jaren hebben we met een stabiel groepje van plusminus 8 a 10 vaste rijders gereden. De laatste tijd is rond de 20 man geen uitzondering meer. Wellicht dat de dinsdagavondrit er ook toe bijdraagt dat nog meer leden de uitdaging ook willen uitgaan?.een paar keer mee op een leenfiets van de Fietsenwinkel is ook altijd mogelijk, om zo het plezier van ATBen naast de racefiets ook te ontdekken.

Volgende week de SAFARI-BIKE ATB-rit, Michiel Appelhof is gastheer en we starten op de fiets vanaf zijn appelboomgaard en zullen naar het Natuurpark Lelystad rijden aldaar de koffie en via het vliegveld Lelystad weer terug.

Programma komende week:

Dinsdagavond: 18.45 bij het Baken:de 5e avondrit op de ATB, advies: Handschoenen en evt overschoenen en verlichting op de fiets met veiligheidshesje. Rond half negen terug bij het Baken. De groep wordt iedere week groter (afgelopen keer 7 man).

Woensdagmiddag: rijden een 4 tal leden een rit op de ATB. Aard Weijers is de co??rdinator en meestal zijn Anjo en Ellen als vaste rijders van de partij. Vertrek 13.30 bij het Baken.

Woensdagavond: Spinnen bij Body-Plan om 20.30 uur co??rdinator Robert Duyvestein.

Zondag 9 December 10e ATB rit: onder leiding van Aart Karssen, vertrek 9.00 uur bij het Baken?..auto parkeren bij de appelboomgaard van Michiel Appelhof.

Sportieve groet,