Veluwe rit Vierhouten

Een nieuw initiatief is het vertrek om half negen op de fiets, enige tijd geleden ge??nitieerd door Marc en Rob en past prima in het trainingsplaatje van Frank Heldoorn (1e halfuur in D1). De (2e) ploeg met de auto?s vertrekken om 9.00 uur vanaf het Baken.

Met 2 graden onder nul vertrok de eerste ploeg dus om half negen op de fiets vanaf de gele torentjes bij de dijk, Rob, Kees Rietbergen en Jeroen stonden daar reeds te wachten en Marc en ondergetekende sloten ook aan. Met een vieze oostenwind tegen was de gevoels-temperatuur ver onder nul?.maar daar waren we op gekleed, in de hartslagzone van Frank rijden viel echter niet helemaal mee?.wel een prachtgezicht met de opkomende zon. In Harderwijk groeten we Kees die alleen verder ging en een rondje water ging rijden. Rond 9.00 uur aangekomen op de parkeerplaats nog even 2 ronden ?inrijden? rond de watertoren en terug naar de parkeerplaats bij eethuis de Bosrand. Albert de Jong (onze huisfotograaf) stond klaar met fototoestel en keukentrap om een paar foto?s van ons te maken, bedoelt voor het landelijke NTFU maandblad waar wij als club in het voorjaar met 1,5 pagina in zullen worden afgedrukt. De nadruk zal op de GPS liggen?vandaar dat hij deze probeerde in beeld te krijgen. De overige rijders die met de auto kwamen maken zich klaar voor de rit en na de foto shoot gaan we met z?n allen op pad.

Het was een genot om te rijden in het bos, de paden waren aardig bevroren?..dus de snelheid zat er goed in. Helaas moest Anjo met pijnklachten aan zijn kuit afhaken en Paul met materiaalpech, ivm de vorst was zijn pignon bevroren zodat hij telkens in het luchtledige aan het trappen was. Samen reden ze over de weg de kortste route terug naar de auto.

Krijn was er voor het eerst ook weer bij en trapte zijn zondagmorgenrondje op zijn nieuwe rode Ridley met carbon (vaste) vork. Gaaf dat je er al weer bij bent Krijn?..ennuhhhh het gaspedaal kon je al weer aardig indrukken.

William uit Harderwijk draait ook lekker mee en heeft ook zijn plek bij de WTC gevonden.

In Vierhouten aangekomen ontmoeten we ook Jan-Willem en Gert Bruggeman die hun rondje op de racefiets hadden gereden en reeds aan de stamtafel hadden plaatsgenomen.

Na de pauze nog even spelen via diverse singletracks en terug naar de auto?s?waar we rond half een weer aankwamen. Rob, Marc, Jeroen en ik fietste ook het laatste stuk naar huis, nu met de wind in de rug?..en dus constant boven de 30?..Een goede training met bijna 80km op de teller. Dit keer met weer met 17 man (15 ATB/2x Race).

Sportieve groet,

Programma komende week

Dinsdagavond: 18.45 bij het Baken:de 7e avondrit op de ATB, advies: Handschoenen en evt overschoenen en verlichting op de fiets met veiligheidshesje. Rond half negen terug bij het Baken.

Woensdagmiddag: rijden een 4 tal leden een rit op de ATB. Aard Weijers is de co??rdinator en meestal zijn Anjo en Ellen als vaste rijders van de partij. Vertrek 13.30 bij het Baken.

Woensdagavond: Spinnen bij Body-Plan om 20.30 uur co??rdinator Robert Duijvestein.

Zondag 23 December 12e ATB rit: Veluwerit, koffie in Vierhouten