Vlaanderens Mooiste in vuur en vlam

De Ronde van Vlaanderen, een ronde die je als wielerliefhebber toch ook een keer wil meemaken. Vandaar dat naast de WTC clubtochten & evenementen deze initiatieven ook steeds meer deelnemers trekken en als aanbevolen rit(ten) op de WTC kalender terecht komen. Een paar jaar terug was hier nog maar voor een handvol deelnemers belangstelling voor maar de kentering is na de succesvolle deelnemersaantallen van de afgelopen jaren van o.a. de Amstel Gold Race gekomen.  Ondanks de kou en regen trotseerden in totaal 17.000 man de omstandigheden, waaronder in ieder geval 14 dokkerende keienvreters van de WTC Zeewolde. Om 5.30 in de ochtend vertrokken we in 2 bussen (1 met aanhanger) om de reis te aanvaarden naar Ninove in Belgi??. Marc had 5 personen mee in zijn bus en door zijn aangepaste snelheid kon de 2e bus met 6 man (met aanhanger) prima in zijn spoor volgen. Door de duizenden auto?s van de deelnemers in het dorpje Ninove te kunnen herbergen, werd door de politie gekozen om de auto?s maar langs de autoweg te parkeren. Bij de start ontmoeten we Max en de broers Scheffer zouden voor de lange afstand gaan (die in Brugge start). Bij de start nog even een fotootje met de hele groep waarna we vervolgens en masse de startboog passeren. Weldra verspreide de groep zich tussen het bont gekleurde pallet van fietsers. Bij het vertrek is het gelukkig nog droog, maar voor de 1e stop op 50 kilometer gaat het van zachtjes regenen over op plensbuien. De 1e stop is bijzonder?.we worden met het hele gevolg door een fabrieksgebouw geleidt (een v/d sponsors v/d RVV). Daar staan palletladingen vol met eten en drinken. Alleen op deze dag zijn door de vrijwilligers 27.000 liter isostar uitgereikt, maar ook?12.500 bananen, 9.000 sinasappels, 110.000 honingkoeken, 23.000 suikerwafels en bij de finish 22.000 alpro soja drinkpakjes. Krijn en Gert staan in het fabrieksgebouw op ons te wachten en Michiel en ik drinken met hun even een drankje. Marc en Rob hebben de stop overgeslagen, zodra Krijn en Gert dit in de gaten hebben zetten ze samen de achtervolging in?en we zullen hen niet meer terugzien die dag. Michiel en ik wachten daarna nog een tijdje op Max (na een sanitaire stop).?..maar door de natte kledij krijgen we het koud en rijden de regen weer in.

Een echte Ronde v Vlaanderen met al zijn hero??ek hoort eigenlijk wel in deze omstandigheden verreden te worden, maar op sommige stukken valt dat toch echt niet mee. Het vervelendste stuk was een zeer smal fietspad, direct na de 1e stop van plusminus 10 kilometer waar dus niet ingehaald kon worden en een slaapverwekkend tempo werd gereden met de kletterende regen en gure wind schuin voor??.hierdoor verdween ook langzaam het gevoel in o.a. de handen en zat je te rillen als een rietje op de fiets. Maar daarna kon in menig klim de hartslag weer opgevoerd worden waardoor het gevoel weer terug kwam. Op de kasseienstroken is het oppassen geblazen, door de regen zijn ze spiegelglad en vooral in afdalingen is het toch wel een hachelijke onderneming??.gelukkig komen we er vandaag relatief zonder kleerscheuren vanaf  (op een glijpartij met lichte schade aan de fiets van Max na). Door het gedokker op de stenen scheurt ook mijn alu bidonhouder af, zodat 1 bidon in de achterzak verdwijnt. Elke deelnemer zal ook de 4 remblokken dienen te vervangen want die waren zeer heftig aan slijtage onderhevig. Onderweg werden we verrast door charmante dames die ons hartelijk voorzagen van een heerlijk blikje Red-Bull?..op dat moment het bekende engeltje op de tong?..Na de 2e stop op 95 kilometer wachten we op Max (na telefonisch contact) die niet zo ver achter ons zit en breekt de zon door?..een luid applaus klinkt op??het maakt het vanaf dat moment een stuk aangenamer.  Gedrie??n gaan we verder in de RVV?.we nemen het ervan, zodat we bij een hot-dogs kraam ook nog ff in remmen knijpen en toch nog heerlijk in de zon op een uitzichtplateau genieten van ons broodje en de volksstammen fietsers die voorbij zoeven.  De finale van de RVV gaan we in en ?de Muur? van Geraardsbergen staat zoals vanouds weer garant voor kippenvel. Het laatste stuk gaat in vliegende vaart?.ook de Bosberg wordt in vlot tempo genomen. Voor vieren zijn we terug bij de inschrijfpost en kunnen we bijkomen in de grote tent onder het genot van een biertje en vette patat?..buiten begint het weer te regenen?..Na een tijdje komen ook Wim, Jan-Willem en Hans Kranendonk binnen zodat we onze auto kunnen opzoeken (waar Gert al die tijd ook had staan wachten in de aanhanger).

Op de terugweg konden we het toch niet laten om de verloren calorie??n aan te vullen, zodat we nog een heerlijke schotel in een gezellig Grieks etablissement naar binnen hebben gewerkt.

Een zeer geslaagde tocht??.wellicht binnenkort een vervolg tijdens Klimmen-Banneux-Klimmen????

Dank gaat uit naar de ouders van Henk Kok en Wim Koops (beschikbaar stellen van vervoer).

Overigens heeft Henk zijn vader Joop (en broer) dusdanig enthousiast gemaakt dat zij onlangs ook een racefiets hebben aangeschaft en zich zullen aansluiten bij de club?..alvast van harte welkom!!!

Deelnemers 2008 editie: Wim Koops, Gert Bruggeman, Jan Willem (1676), Hans Kranendonk (4117), Michiel (16520) & Max v Ramselaar, Alexander Veerman (2287), Jeroen Assen (begeleider), Marc Timmer (15347), Rob v Zetten (15344), Krijn Haak (15346), Wouter Smit (15345), Frank en Steven Scheffer.

Diverse foto's (onderweg gemaakt zijn al te bekijken (onder je startnummer-bordje/bidonkaart) via:

Sportieve groet,