1e Club Webware Groothagenbeek 2008

Een WTC Klassieker is geboren. De 1e Club Webware Groothagenbeek was een groot succes.

Totaal 14 WTCers waren hiervoor in touw dit weekend, waarvan 9 personen de hele versie hebben gereden.

Vertrek: Zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Met tien man aan het vertrek. Wilfried was er verrassend genoeg ook om ons tot Beekbergen te vergezellen. Marja stond klaar met de auto, zij had Geert bij ons afgeleverd en zorgde voor het vervoer van de bagage van de deelnemers. Gert Bruggeman kwam nog even langs om ons een goede reis te wensen en de groepsfoto te maken. Onder een heerlijk zonnetje (maar wel met een straffe wind tegen) vertrokken we voor de lange versie naar Barchem (100 km). De route van vandaag ging grotendeels door de bossen van de Veluwe, dus van de tegenwind hadden we relatief weinig last. Via Assel kwamen we na plusminus 60 km in het glooiende Beekbergen aan, hier hebben we op het terras van cafe ?t Susterhuys in de zon genoten van onze koffie pauze. Rond half 6 gingen we weer verder op pad. We zwaaide Wilfried uit, die na de pauze rechtsomkeert maakte?en dus met 120 km op de teller thuiskwam. Vandaag volgen we de route onderlangs (Apeldoorn) en steken bij Zutphen de IJssel over, wel oppassen vandaag door de drukte ivm het mooie weer van de overige medeweggebruikers (dikke bandenfietsers/wandelaars/joggers) die ook volop genieten van de omgeving.

Na Zutphen komen we door diverse kleine plattelandsdorpjes zoals klein-Amsterdam, met oude boerderijen, maar ook statige landhuizen met fraaie tuinen en oprijlanen. Nog 10 kilometer op de GPS en het aftellen begint???..al snel passeren we het dorpje Barchem en vervolgen de Borculoseweg waar de boerderij Groothagenbeek aan ligt.

Aankomst: Groothagenbeek in Barchem

Rond zeven uur komen we aan en we worden vriendelijk ontvangen door Marja en de vader van Geert, die gezellig genoeg ook een deel van de boerderij bewoond. We krijgen eerst een rondleiding door de tuin en de inmiddels in korte tijd opgebouwde kinderboerderij??een gezellige boel met kippen, konijnen, geiten en zelfs een pony??..ik heb nu al spijt die ik de dag ervoor de caravan hier met mijn gezin niet heb gestald??.volgens Marja een leuk idee voor de volgende editie. Het ligt midden in een natuurgebied wat grenst aan de bosrand en met aan de achterzijde een uitzicht van kilometers over de weilanden. Een fraaie boerderij die de sfeer van vroeger nog uitademend en een datering van honderden jaren geleden heeft. Diverse attributen en (steun)balken in en om het huis herinneren nog aan deze tijd, de waterput op de centrale plek in de tuin met houten zwengel met puts voor het huis is ????n van de mooie elementen. Marja heeft bij een plaatselijk etablissement eten voor de hele fietskaravaan besteld en om half negen schuiven we aan tafel. Heerlijke vleesschotels met salades en broodjes staan voor ons klaar. Meer dan genoeg blijkt later, want met deze hongerige kilometervreters blijft er zelfs nog over.  Daarna nog even lekker uitbuiken onder het genot van een biertje en de plaatselijke kruidendrank?..die overigens verrassend goed smaakte.

Rond elf uur schuiven we in ons mandje?. Ellen, Wim en Aart en Jan-Willem slapen boven in 2 slaapkamers, de overige vier in de deel?..een opgeknapt woongedeelte waar in vroegere tijden het vee stond. Voor het slapen gaan (in de deel) kijken we naar boven naar de eeuwenoude eikenhouten balken (complete boomstammen), Geert komt nog even binnen lopen en meldt en passant nog even dat aan de haken die eraan bevestigd zijn de dieren in vroegere tijden daaronder werden geslacht???altijd een leuk verhaal voor het slapen gaan.

2e Dag Groothagenbeek-Zeewolde

We staan om half acht op. Marja is al druk bezig met het ontbijt en heeft de lange tafel gezellig vol gezet met broodjes met beleg en koffie met thee. Helaas regent het buiten?.dat was voorspeld, jammer maar we maken ons er niet al te druk om. We laten ons het eten goed smaken. Nog even een foto voor de boerderij voor vertrek en net na negenen vertrekken we weer. Het is overigens al weer droog geworden en zullen de rest van de dag (op een paar spatjes na) geen regen van betekenis meer krijgen. De GPS werkt subliem?..een gerust gevoel voor mij met de Koops tot Koops in aankomst. Vandaag de route die loopt ten noorden van Apeldoorn, zodat we de IJssel bij Deventer oversteken?.dit stuk van de route komt overeen met de route van de Koops tot Koops van vorig jaar. Iets voor elven heb ik Robert Duijvestein aan de lijn die in Vierhouten is neergestreken?.wij komen daar een kwartiertje later aan. Ook bij de Vossenberg (toch nog) lekker buiten op het terras. Half 12 rijden we met 4 man meer (Robert/Maarten/Aard Weijers en Jelmer) terug naar Zeewolde. Op de valreep hebben we voor het aquaduct nog een lekke band van Wim. Om 12.45 komen we aan in Zeewolde. Ook vandaag weer lekker gereden met een gemiddelde boven de 30 km/p.uur.

Een groot succes die door de deelnemers en sponsor van de tocht als een zeer sportief en uitermate gezellig weekend werd ervaren, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Volgend jaar dus de 2e editie op het programma, met een uitbreiding van het programma?..de mogelijkheid om met het gezin met caravan/tent o.i.d. op vrijdagavond/zaterdagmorgen reeds neer te strijken??dit moet toch (nog) meer WTCers (met gezinsleden) over de streep gaan trekken.

Tot slot willen alle deelnemers Marja en Geert hartelijk bedanken voor alle goede zorgen en het mogelijk maken van dit evenement.

Deelnemers: Geert, Aart, Anjo, Jan-Willem, Hans Kranendonk, Wim en Ellen Koops, Theo, Alexander.  (Wilfried, Robert, Aart Weijers, Jelmer en Maarten hebben ons een deel vergezeld).

Sportieve groet,  Alexander