Jongste telgen WTC oogsten bewondering

Jongste telgen WTC oogsten bewondering bij afsluiting Fiets-Fit.

Afgelopen weekend was de WTC weer zeer actief op diverse fronten. Op zaterdag was de afsluitende rit van het Fiets-Fit plan., de 6e clinic was een uitgepijlde rit in Wekerom in de buurt van Lunteren.

Zondag stonden negen leden in Zuid-limburg aan de start van de Bart Brentjens Challenge (waarvan later nog een verslag volgt). Eenzelfde aantal stapte in Zeewolde op de racefiets en een derde (opstap) groep ging met 8 man van start in de bossen rondom Zeewolde.

Fiets-Fit (de laatste en 6e clinic)

De 6e clinic was een uitgepijlde NTFU rit in Wekerom in de buurt van Lunteren. Eric van Cleef en ondergetekende zijn blij dat de deelnemers zo enthousiast zijn en het overgrote deel de volgende stap wil zetten om hun ATB skills verder uit te bouwen. Dit keer vertrokken we weer met de deelnemers van de cursus uit Huizen en Zeewolde. Tijdens de uitgepijlde NTFU rit waren de vorderingen van de afgelopen weken op de technische stukken goed zichtbaar en menig klimmetje of boomstronken/zand en/of modderpad werd zonder problemen en (soms) met veel bravoure bereden.  Laurence (bijna 10) en Maurits (10) gingen vooruit en oogsten bewondering bij de overige deelnemers.  Laurens is onderweg al fietsend vastgelegd op de film:  http://johoop.spaces.live.com/  je kan hem bewonderen aan het eind van het filmpje (vanaf 5.46 min).  De jongelingen zijn inmiddels ook lid bij de wielervereniging Eemland in Amersfoort (hebben daar hun eerste tijdrit reeds gereden) en trappen al aardig over een technisch ATB parcours. De 4 dames en overige heren legden zonder problemen het uitdagende parcours in de bossen van Lunteren van 30 kilometer zonder problemen af. Onderweg was midden in het bos een verzorgingspost ingericht waar even kon worden uitgerust en een krentenbol/banaan en soep naar binnen gewerkt kon worden. De clinic was voor de deelnemers en voor de trainers van het Fiets-Fit plan een leuke ervaring die navolging bij de opstart van het raceseizoen verdient.

Afgelopen zaterdag konden we ons 117st teamlid Ruud Haarmans (Fiets-Fit) inschrijven?.van harte welkom Ruud en veel plezierige fietskilometers bij de club toegewenst. Er zullen nog enkele teamleden van het Fiets-Fit plan zijn voorbeeld volgen en de trainingen bij de WTC voortzetten.

Gr,

Ruud in actie tijdens de Goudsbergtocht.