Bart Brentjens Classic 2008

Negen leden van de Wielertourclub stonden zondag 12 oktober aan de start van De Bart Brentjens Challenge, met 2500 wedstrijd- en toerfietsers het grootste mountainbike-evenement in Nederland. De marathon staat bekend als de zwaarste wedstrijd waarin de beklimmingen in de Belgische Voerstreek en de Zuid-Limburgse heuvels offroad moeten worden bedwongen.

Dit keer niet zo heel vroeg van huis, want het startschot viel pas om half elf.  Frank Scheffer vorige week nog winnaar van de Langenberg ATB Marathon in Duitsland (bij de niet-licentierijders), viel dit keer buiten de prijzen op de langste afstand (100km) door pech, een drietal lekke banden brak hem op en heeft de tocht op ?toer? tempo uitgereden. Hij was in goed gezelschap, Bart Brentjens reed ook lek.

Max, Michiel, Hans, Geert en ondergetekende hadden vooraf bepaald om de tocht zoveel mogelijk samen te gaan rijden. Helaas reed Max al snel lek?..zijn nieuwe velgen van Fulcrum bleken als nadeel te hebben dat de buitenband met heel veel moeite gemon/-en gedemonteerd kon worden?.dus dat nam nogal veel tijd in beslag. Ondertussen kwam ook clubgenoot Ward Briaire voorbij stuiven.  Het gevolg was dat veel van de toerrijders van de 55 kilometer ons inhaalde?..en daarna zorgde voor de opstoppingen waar we het afgelopen jaar ook stilstonden?.jammer, maar met het mooie weer, het prachtige parcours maar niet al te druk maken en vooral genieten van het fietsfeest, de doorstroming t.o.v. het voorgaande jaar was wel verbeterd.

Gezien de regenval van de afgelopen weken was het hier en daar nog lekker modderen, zodat de fiets langzaam veranderde in een mergelbike. Het materiaal kreeg het daardoor toch weer aardig voor zijn kiezen?..Bij de eerste rustpost spoot Max toch zijn ketting even in?.wellicht een voorgevoel want 5 kilometer later trapte hij in het luchtledige, jawel ketting verloren. Broer Michiel moest weer even ?to the rescue? komen om e.e.a. aan elkaar te breien?..na overleg vervolgden Geert en Hans alvast hun weg en na een kwartiertje had Michiel de ketting weer in orde. Toch bleef de ketting problemen geven en aanzetten/klimmen was door het overslaan niet meer mogelijk. Gedrie??n besloten we over de geasfalteerde weg terug naar Eijsden te rijden en daar op de rest van de ploeg te wachten.

We kwamen net op tijd binnen om de huldiging bij te wonen van de wedstrijdrijders en we hadden ruim baan om de fietsen van hun mergel te ontdoen. Op het aankomstplein midden in het dorp van Eijsden was het een gezellige boel, na een paar biertjes druppelden onze fietsmaten ook allemaal binnen. We sloten deze gezellige dag met z?n allen af in de plaatselijke chinees van Eijsden.

Een prachtige dag?..indien er een vervolg gaat komen volgend jaar, dan toch maar inschrijven voor de 100 kilometer?ennuhh wellicht toch ook over op dat vulkanisatie-spul (no-flat) in de banden of ?fingers crossed? en hopen dat je voor de eerste post niet lek rijdt (daarna splitsen de routes pas op).

Komende zondag gaan we weer eens lekker vertrouwd de Veluwe op met de ATB, in het kielzog van Michiel zullen we over de uitdagende single tracks racen die rondom Harderwijk/Nunspeet volop aanwezig zijn.

Sportieve groet,