5e laatste pontevenement

5e  ?Laatste pontevenement?

Het laatste pontevenement is een breedte duursportevenement georganiseerd door de AV Zeewolde i.s.m. TVZ en WTC Zeewolde.

Zaterdagmorgen om half negen stonden er meer dan 20 fietsers (super!!!) bij de RCN klaar om deel te nemen aan het duursportevenement, genoeg volk om er volgend jaar een clubrit van te maken. Om 9.00 uur gooide de pontbaas Dukker zijn trossen los voor de overtocht naar Ermelo. Totaal meer dan 60 mannen en vrouwen genoten nog even met lage hartslag van het uitzicht tijdens de nog frisse overtocht. Na de speech van Hans den Hollander (Atletiekvereniging) gingen de Nordic-Walkers, hardlopers en ATBers van start. Paul Lindeboom en Onno Mulder namen ieder een groep op sleeptouw. Zelf sloot ik mij aan bij Paul, hij leidde de groep direct vanaf de pont over onverhard terrein veelal langs de waterkant. Ook op het verbindingsfietspad naar de Nijkerkersluis wist hij ons te verrassen met de zuigende grasstroken en dijkje op en af. Vele extra lusjes werden getrokken zodat de hardlopers her en der over het parcours werden gepasseerd en aangemoedigd. Via de Jutter pakte we ons vaste ATB parcours in tegengestelde richting op met enkele nieuwe verrassende paadjes. Na twee uur biken kwamen we rond elf uur weer bij de RCN aan, alwaar de eerste hardlopers ook de finishlijn bereikt hadden. Na inlevering van ons startnummer kregen we een (gratis) kop koffie met een plak cake en als herinnering een bidon.

Paul en Onno bedankt voor de mooie ATB tocht en natuurlijk alle overige vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Tot volgende jaar

Gr,