Fietsvakantieweek Mont-Ventoux 06-06-09 t/m 13-06-

Hans Lems is al lange tijd voornemens om toe te treden tot de Club des Cingl??s du Mont-Ventoux. De kale berg wordt dan van 3 verschillende kanten op een dag beklommen, dmv te behalen stempels op het van tevoren aan te vragen brevet, treed je toe tot het gilde der malloten door cingl?? te worden (www.dekaleberg.nl) . Zijn fietsmaat Ad uit Amersfoort heeft zich inmiddels bij hem aangesloten. Zelf heb ik onder voorbehoud aangegeven ook graag te willen. Een maand later zullen de profs in de Tour ook over de Mont-Ventoux komen.

Programma:

Programma Triple  Mont Ventoux  2009

Zaterdag : 06-06

vertrek om 6.00 uur uit Zeewolde  (reistijd 10h 18' afstand 1155km) verwachtte aankomst  18.30 uur ?

Zondag:  07-06

?s ochtends met de auto naar de MV de om een verkenning uit te voeren. ( Malaucene)

?s middags een vlakke rustige tocht in de omgeving van Sarrians

Maandag:  08-06

De zuidklim (95km) ( Bedoin)

Dinsdag:   09-06

's morgens: Proven??aalse markt in Vaison La Romain (de mooiste en grootste van de Provence)  vroeg naar de markt

?s middags: rondje Sarrians - Georges de la Nesque  -  Sault -  Chalet Renard - Bedoin te doen om ook deze route te verkennen.

(100 km)

Woensdag:  10-06

lichte training in de omgeving: rondje Dentelles de Montmirail

(70km)  onderhoud aan de fietsen

Donderdag:   11-06

D-day (186km met 4390 HM)  start om 6.00 uur in Sarrians

7.00 uur aanvang klim Bedoin

9.00-9.15 uur top

afdaling naar Malaucene

10.00 uur start klim Malaucene

12.00-12.15 uur top

afdaling Sault

13.00 uur lunch

14.00 start klim Sault

16.00-16.15 uur top

afdaling Bedoin

naar huis (Sarrians)

aankomst 18.00 uur

Vrijdag:  12-06

rustdag met eventueel een bezoek aan Avignon en een lichte 'the day after training' (70km)

Zaterdag : 13-06

06.00 uur vertrek. Verwachte aankomst Zeewolde?

De tijden op donderdag zijn indicatief. Wanneer lang gewacht moet worden kunnen we afspreken te pauzeren na de afdaling, vanwege het grote temperatuursverschil.Verder moet afgesproken worden wat we doen als er iemand afhaakt etc.

Daarnaast moeten we iets regelen voor de voeding en het drinken boven. Zodat je dit kan aanvullen. Goede idee??n zijn welkom.

In het algemeen zal er zelf worden gekookt natuurlijk zal er op de reisdagen en op D Day ergens anders gegeten worden.

Ik begeleid de inschrijving voor de oorkonde van het gilde der malloten (?15,= pp) http://www.clubcinglesventoux.org/

Andere nuttige links:

www.dekaleberg.nl complete informatie over de Mont Ventoux  en

www.climbbybike.com met alle hoogteprofielen van geheel Europa, dus ook de Mont Ventoux.

Als laatste mijn verslag van vorig jaar. (zoeken op ?Hans Lems op de Mont-Ventoux)

Het is enorm leuk dat Hans dit evenement openstelt voor alle leden van zijn fietsclub de WTC Zeewolde, zodat iedereen de mogelijkheid heeft zich te kunnen aansluiten om dit spannende avontuur mee te beleven. We zullen dit daarom als activiteit op de site vermelden?zodat ge??nteresseerden zich kunnen aansluiten. Het zou mooi zijn als we met een grotere club hierheen kunnen afreizen, zoals we in het verleden ook wel hebben gedaan met een trainingsweek in Spanje (Mallorca).

Hans zal in ieder geval al een vooraankondiging plaatsen bij www.lafleurie.com , twee appartementen voor max 8 personen, samen voor 1000 euro. Gelegen in Sarrians, op 25 km van Bedoin (start zuidelijke klim).

Aanmelden via de site: http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=539

Rond de kerst zal contact met je worden opgenomen door Hans en de boeking definitief worden vastgelegd (afhankelijk van het aantal 'malloten' uit Zeewolde) bij lafleurie.

Informatie kan altijd bij Hans Lems worden ingewonnen. Zijn telefoonnummer: Tel: 036-5220536 / 06-25120961

Een pluim voor Hans voor de openstelling en het opnemen van de organisatie voor dit evenement.

Sportieve groet,