weekendje Vierhouten 16 november

Weekendje Vierhouten.

Aart Karssen had afgelopen zondag weer een 13 tal rijders in zijn kielzog. Ditmaal durfde hij het toch aan om Vierhouten voor de koffiestop aan te doen?..daardoor was hij dit keer wel ietsje later bij de auto. In de buurt van Vierhouten kreeg hij te maken met een klapband.

Michiel leidde de ATB groep 3 deze week weer (vorige week had hij zich uitgeleefd bij een uitgepijlde tocht in Ermelo samen met broer Max en Paul). Helaas kreeg Hans Kranendonk ook met pech te maken?..zijn achterderailleur begaf het en hij moest vroegtijdig afhaken.

Gert, had met zijn racematen een route via de noordkant van Vierhouten uitgekozen, waarbij het klimmetje bij ?t Harde (de knobbel) uiteraard werd meegenomen.

Restaurant/Hotel de Vossenberg kon weer aan de bak met meer dan 20 groene WTCers die bezweet het restaurant kwamen binnenstormen. Even heerlijk uitpuffen boven een stomend kopje chocolademelk en een lekkere appelpunt, zodat de batterij voor de terugreis weer kon worden opgeladen.

Michiel kwam to the rescue voor Aart?.zijn schoonfamilie woont in Vierhouten?..en hij ritselde binnen no-time een andere buitenband voor Aart, zodat de beide teamcaptains de terugreis met hun teamleden weer konden aanvaarden. Ook heeft Michiel inmiddels voor Hans een oplossing geboden, zodat ook hij weer zonder problemen het bos ?onveilig? kan maken.

Gezien de vorderingen en snelheidsniveau van een aantal rijders bij Aart zijn groep, zullen we binnenkort de groepen iets beter verdelen. Maar volgende week eerst lekker knallen in Apeldoorn bij de uitgepijlde tocht van wielervereniging de Adelaar??

Je hebt overigens de keuze. Om 9 uur staan we met z?n allen bij het Baken. Je kan kiezen om mee te gaan met Aart voor een rondje over de Veluwe (vanaf Harderwijk) of mee te gaan naar Apeldoorn.

Over 2 weken willen we de auto?s naar Uddel verplaatsen. Erg leuk is om met een ploeg een zwerftocht rondom de zand en grindkuilen rondom Garderen te rijden?..daar is voor elk niveau een uitdaging te vinden. De koffiestop zal dan bij Restaurant Zondag in Garderen worden gehouden.

Laurens en Maurits (youngsters) hebben afgelopen zondag in Woerden hun 2e cyclecross wedstrijd gereden. Dus Maurits kon dit keer niet met ?Oom Aart? mee. Een grote opkomst bij de WTC Woerden. Het parkoers was uitgezet in een park met aardig wat hoogteverschillen daarin aangebracht. Met de sompige gras/klei ondergrond, veel klim en daalwerk was het voor de mannen peentjes zweten. De start was overigens komisch?..de fietsen werden op een rij neergelegd en de jongens (en meiden) moesten na het startschot 100 meter rennen alvorens zij op de bike konden springen. De mannen kunnen sinds kort gebruiken maken van hun hagelnieuwe knalrode Merida cyclecross fietsen?..met extra handige frog-remmen bovenop. Hun techniek konden ze in ieder geval tijdens de wedstrijd aardig bijschaven. Dit keer viel Laurens niet in de prijzen, maar de jongens genoten met volle teugen. Op naar de volgende wedstrijd in december, dit wordt een speciale want daar kunnen ze zich plaatsen voor het Nederlands kampioenschap later in het seizoen??daar willen ze uiteraard alleen al graag aan de start staan. Ze slaan in ieder geval geen training meer over, maandagavond in A?foort en zondagmorgen de duurtraining op de Veluwe.

Woensdagavond willen we ook weer met een ploeg gaan fietsen. Afgelopen woensdag was het slecht weer en hebben toch nog 2 dapperen de ronde gedraaid. Wellicht dat we woensdag weer met een grotere ploeg bij het Baken staan zodat we elkaar een beetje uit de wind houden. Paul, Michiel en ikzelf zullen (bij droog weer) in ieder geval van de partij zijn.

Sportieve groet,