Nu-Swift Klimmen-Banneux-Klimmen 2009

NU-SWIFT /2e WTC editie Klimmen ? Banneux- Klimmen

Wielerweekend 25 & 26 april 2009

Al jarenlang gaan er vanuit het katholieke Klimmen e.o. bedevaartstochten te voet naar Banneux. Vanaf 1982 organiseert wtc klimmen jaarlijks een sportieve versie per toerfiets, welke vanwege zijn moeilijkheidsgraad en talrijke kilometers dan ook door vele toerfietsers als een heuse pelgrimstocht wordt ervaren.
De toertocht, voert over vele heuvels en door talrijke mooie landschappen naar deze Belgische bedevaartsplaats. Sinds 1998 telt de tocht mee voor het klimmersbrevet Brevet des Cyclistes, hetgeen door de vele te overwinnen hoogtemeters ruimschoots wordt gerechtvaardigd. De tocht wordt steeds in de tweede helft van april georganiseerd en is sinds 2004 door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd. http://www.wtcklimmen.nl/index2.htm

Nu-Swift heeft onlangs een wielerteam opgericht voor zijn personeelsleden en Cyclo rijders (veelal buitenlandse ritten). Nu-Swift vindt het als partner van de WTC Zeewolde leuk om iedereen in de gelegenheid te stellen om in aanmerking te komen en in het bezit te komen van het wielershirt. Daarvoor zal het jaarlijkse wielerweekend Klimmen-Banneux-Klimmen worden ondersteund door Nu-Swift dmv dit leuke aandenken. Onderweg zullen we weer een fotoreportage maken die evt voor de Nu-Swift folder gebruikt gaat worden.

Naast de Koops tochten dus nu ook een groots opgezette Nu-Swift evenement. We verwachten dat we voor de 2e editie meer dan 20 personen aan de start hebben staan. Het is in ieder geval door heel veel leden al met enthousiasme ontvangen. Het is een prachtrit door Zuid-Limburg en Belgie. Deze rit telt overigens ook mee voor het Brevet des Cyclistes.

Vorig jaar stonden we met 18 personen aan de start (niet allemaal op de startfoto), een zeer goede opkomst voor een 1e editie. We werden weggeschoten door Stef Vergoossen die een week daarvoor nog met PSV landskampioen was geworden. Een werd een zonovergoten dag met een pittig maar schitterend parcours.

Diverse mogelijkheden: lange versie 130 km 2000 hoogtemeters en de 90 kilometer met 1200 hoogtemeters. Uiteraard zijn er ook volop mogelijkheden in de buurt van de camping die aan de voet van de Keutenberg ligt.

Zaterdag 25 april (evt aanrijden/of eerder indien gewenst)

De tocht wordt gereden op zondag??dus lekker zonder file op zaterdag aanrijden behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels hebben diverse rijders al de vaste AGR camping uit het verleden gevonden en gereserveerd. Camping Schoonbron in Schin op Geul??een 4 sterren camping, direct aan de voet van de Keutenberg (altijd leuk om zaterdag nog even op te knallen)?en maar 3,5 kilometer van de startplaats Klimmen. Op de camping zijn nog plenty mogelijkheden (ook voor het hele gezin) voor het huren van een stacaravan/huisjes/trekkershutten of met de eigen caravan of tent o.i.d. te komen. Zaterdagmiddag om 12.30 zal de grote groep vanaf het Baken vertrekken.

Info: http://www.schoonbron.nl

Zondag 26 april...........de start!!!

Vandaag gaan we van start, vertrek vanaf de camping om 7.30. We verwachten na het inschrijven rond 8.00 uur bij de WTC Klimmen van start te kunnen.  Vooraf zal een groepfoto worden gemaakt. Op de camping kan na afloop lekker van de douche gebruik gemaakt worden en in het restaurant nog een lekkere maaltijd worden genuttigd. Ook zal in het restaurant een scherm opgesteld staan waar de profs op zijn te bewonderen die Luik-Bastenaken-Luik rijden.

We gaan er weer een gezellig weekend van maken.

De shirts zullen op de camping worden uitgereikt??.wie het eerst komt?..

Zeer binnenkort is de pasavond bij de Fietsenwinkel voor de Bioracer wielershirts.

Hopen op een prachtige dag. Veel fietsplezier en wellicht tot dan.

De inschrijving is geopend: http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=484

Sportieve groet,