Een Bar-e(i)nd

Met de thermometer weer onder nul, lichte sneeuwval en met een oostenwind stonden er (om 8.00uur!!!) in het donker toch nog verrassend veel clubleden klaar bij het Baken. We hadden de ATB tocht in Hoenderloo op het programma staan, georganiseerd door ATB club Bar-end uit Apeldoorn.  De start vond plaats bij vakantiepark Landal in Hoenderloo. Een gezellig sfeertje bij de inschrijving die in de centrale hal van het park naast het zwembad en diverse restaurants plaatsvond. Ronald was nog vroeger van start gegaan om eerst de korte ronde van 25km te rijden en daarna de lange 50 kilometer versie.  Ook kwamen we bij de start de broers Remi en Sander nog tegen, zodat we met meer dan 10 Zeewoldenaren gingen rondcrossen. Rond 9.15 gingen we van start, Sjon en Hans K. waren al op weg en hadden een kleine voorsprong. In het begin nog even lekker warmpedellen, waarna Krijn met zijn nieuwe cyclecrossfiets het lont in het vat aanstak en vol gas ervandoor ging, Michiel en Rob volgden in zijn spoor en Marc daar weer achter. Voor de pauze kon ik nog een beetje in het spoor blijven van Wilfried en Peter, zodat ik samen met hen bij de rustpost van de bouillon en krentenbrood kon genieten, Hans Kranendonk stond hier ook op ons te wachten. De post lag halverwege op 25 kilometer??de laatste 4 weken had ik geen kilometer gereden dus kort na de stop kakte het tempo bij mij behoorlijk in en ik zag mijn fietsmaten in hun groene outfit langzaam aan de horizon verdwijnen. Het parcours was zeker de moeite waard, dat kan je aan de jongens van BAR-END wel overlaten.  Onderweg zat ook nog een downhill parcours waar we collega?s met dito fietsen en intergrale helmen tegengesteld tegenkwamen?.want wij gingen uiteraard dit parcours Uphill!!  In het bos had de wind geen vrij spel dus was het eigenlijk goed te doen en de handen en voeten bleven lekker op temperatuur.   De laatste 10 kilometer was bij mij de pijp leeg en kreeg de naam BAR-END voor mij een andere betekenis. Na de tocht zaten alle fietsfanaten onder het genot van een kop erwtensoep/koffie na te genieten bij gastheer Landal. Een aanrader deze tocht?.wellicht voor volgend jaar in de herhaling. Voor mij is voor 2009 de kop eraf en de honger naar de fiets is weer terug?.het seizoen kan beginnen!

Volgende week weer een mooi evenement, georganiseerd door hoofdsponsor Eric v Cleef van de Fietsenwinkel. Afhankelijk van de animo van de opstapgroep, zal Eric ook voor een evt 2e teamcaptain zorgen. We zullen de natuurgebieden van het Gooi aandoen, een mooie ronde die veel deelnemers verdient. Indien het weer het toelaat zal Gert en Stef ook weer op de race stappen zodat we met z?n allen in la Place in Laren de koffie kunnen nuttigen.

Sportieve groet,