Paashaas groep 3 verliest deel van zijn paaseieren

Weer een mooie opkomst op 2e paasdag.  Een uurtje eerder starten dus het was nog wel wat frisjes naar het Baken.  Jan-Willem nam geen risico en had zijn winterhandschoenen nog even lekker aangetrokken.  Robert was voor vandaag de Paashaas voor groep 2 en ik was de haas voor groep 3.

Om 8.00 uur dus van start voor de rit naar de Amerongse berg. Via Nijkerk  duiken we de Erkermederpolder in.  De hele groep inclusief youngster Richard van Laar houdt de snelheid er goed in, de teller wijst constant boven de 35 per uur aan??de Amerongse berg komt hierdoor al snel in zicht. Altijd een mooie aanloop, zuigt altijd lekker vals plat door?.maar was goed te doen. We treffen een hoop collega fietsers op hun trainingsrondje, de meeste WTCers halen deze renners en masse in. Tijdens het klimmetje versplintert onze groep en na de afdaling wachten we onderaan de afdaling bij de rotonde weer op elkaar. Op verzoek van Marc lassen we hierna nog een extra rondje Ruitenberg in.  Daar aangekomen gaat het gas er even goed op. Het is wel oppassen geblazen want op deze weg heeft de Tourclub uit Driebergen een toerrit uitgezet waardoor hele volksstammen tourfietsers ons in breed uitwaaierende groepen  tegemoet komen. Het rondje van 8 kilometer hebben we er in korte tijd opzitten??wat wil je met op sommige stukken de teller bijna op de 50 p/uur. Bij het beginpunt van het rondje blijkt helaas (na een tijdje wachten) dat een deel van de groep een andere afslag is afgeslagen. Krijn heeft na een tijdje telefonisch contact met Wouter en die kan ons melden dat de 6 missende leden inmiddels op de terugreis zijn. Een leermomentje voor de teamcaptain die helaas niet met de complete groep 3 weer terug zal keren naar Zeewolde. Volgende keer op het gemak een voorgesteld rondje ff voorrijden om evt daarna nog 1x te kunnen knallen.  Ondanks de opsplitsing een prachtige trainingsochtend.  In Leusden bij restaurant Bos en Heide, groep 2 bleek net voor ons te zijn vertrokken?.genoten we op het zonnige terras van een kop koffie. Na de pauze met de wind in de polder op kop hebben we met de hele groep geoefend op het kop over kop rijden?.wat de meeste al aardig onder de knie krijgen, waardoor bij tegenwind de energie op een veel betere manier verdeeld kan worden over de hele groep.  Rond half 1 draaien we Zeewolde weer in met 122km op de teller.

Woensdagavond de volgende WTC rit en a.s. zaterdag staat er voor een 6 tal leden de Amstel Gold Race op het programma. Ook zal a.s. zaterdag een afvaardiging naar Tecklenburg afreizen.

Sportieve groet,