GP5 zondagmiddag 7 juni bij Henk Buis

GrotePrijsVijfhuizen bij Henk Buis

Op zondagmiddag 7 juni is er een groot wielerspektakel in Vijfhuizen, dit is de woonplaats van mijn fietsmentor van het eerste uur bij de WTC Zeewolde, namelijk Henk Buis. Omdat hij 10 jaar lang zijn stacaravan had staan op de RCN reed hij vanaf 1996 tot eind 2006 zijn rondje op de zondagen met ons mee.  Na de verkoop van zijn caravan rijdt hij zijn rondjes bij Wielerclub de Bataaf in Zwanenburg en moeten wij het helaas zonder zijn gezelschap doen op de zondagen.

Henk Buis, wie is deze inmiddels krasse zeventiger?

• Een hernieuwde kennismaking: Henk Buis (1935) is meervoudig Nederlands kampioen, reeds in 1962 en 1963 achter de derny en in 1976 zelfs  Nederlands Veteranen kampioen. En verder
  • Etappe Olympia?s Tour 1959

??    1e Zandvoort

??    1e Lisse

??    1e Ronde van Naaldwijk

??    Winnaar ?Gouden rad van Berlijn?

??    3e WK stayeren

??    Officieuze Nederlands amateur kampioen stayeren.

??    Winnaar van diverse stayer wedstrijden in binnen en buitenland.

We waren ook altijd trots om Henk tijdens de zondagritten in ons midden te hebben en menig twintiger moest bijten om in zijn wiel te blijven. Ieder jaar komt hij in ieder geval tijdens de Omloop Flevoland trouw bij zijn cluppie in Zeewolde meerijden. Na een jaartje kwakkelen heeft hij inmiddels een pacemaker en rijdt hij de straatstenen er weer uit. Volgende week zal hij van start gaan in Steenwijk voor de ronde van Nederland (overigens doen Hans Lems en Ad hier ook aan mee) en hij staat ook ingeschreven voor Limburgs Mooiste. Henk is zeer verheugd dat we met een afvaardiging naar Vijfhuizen komen om aan de ploegentijdrit deel te nemen.

Michael Bogaert: Vorig jaar deed Henk mee in zijn winnaars (1976) outfit en dito fiets. Ook Michael Bogaert was vorig jaar in Vijfhuizen bij dit fietsfeest van de partij, de twee kenden elkaar van eerdere ontmoetingen bij trainingsstages in Benidorm. Michael vond zijn outfit helemaal geweldig, waardoor de start op het startpodium wat langer op zich liet wachten.

Dit jaar heeft Henk speciaal voor dit evenement zijn fiets gedowndate naar de jaren 60.....met grote vleugelmoeren op het achterwiel.....we zijn benieuwd.

We zullen met een aantal bedrijvenploegen aan de start staan. Laat het me aub even weten of er nog meer WTCers ge??nteresseerde zijn?..des te meer zielen??..Er dient wel vooraf ingeschreven te worden.

Iedere ploeg dient minimaal uit 3 en maximaal uit 5 personen te bestaan. De start is pas vanaf 16.00 uur en we zullen om de minuut starten, je hebt de mogelijkheid om ook aan de individuele tijdrit mee te doen, deze start om 14.00 uur.

Prijsuitreiking is om 17:45 uur in de feesttent.

Ploegentijdrit

De ploegentijdrit is een prachtige wedstrijd waarbij teams elkaar kunnen helpen de overwinning binnen te halen. Het is speciaal bedoeld voor bedrijven, vriendenclubs en bijvoorbeeld feestweek teams, om de onderlinge band te versterken (Dit is zeker een aanrader voor de komende feestweek!)

De start is helemaal super.....je start van een heus podium.....a la proloog bij de tour de france....het dorp is uitgelopen dus pret alom!!!!

Er moet met maximaal vijf deelnemers worden gestart en elke minuut wordt het volgende team "weggeschoten". De eerste drie deelnemers zetten de tijd voor het klassement, echter, alle vijf de renners moeten finishen! Meer dan vijf renners is niet toegestaan. Zodra dit geconstateerd wordt volgt diskwalificatie.

Alle info en prachtige foto's van de vorige editie is allemaal terug te vinden onder www.gpvijfhuizen.nl

We zien er naar uit!!

Sportieve groet,