Amstel Gold Race 2009

Alweer een evenement van een maandje geleden?.maar toch er deden 10 WTCers aan mee dus het vermelden waard.

De inschrijving voor deze tocht was in recordtijd van 30 uur volgeboekt, de grens bleek bij 12.000 deelnemers getrokken.  De limiet was nu met weer 2.000 personen teruggebracht  en had een positief effect op drukte op het parcours?.veel beter dan we de afgelopen jaren inmiddels gewend waren. Het was voor iedereen een hit en run die dag (net zoals bij Vlaanderen) en weer heel vroeg uit de veren. Stef en zijn zoon Richard gingen gezamenlijk van start en troffen we bij de finish en ook nog kort onderweg toen we elkaar toevallig tegemoet reden op de route bij Vaals. Max, Michiel, Jan-Willem en mijn persoontje probeerde ook bij elkaar te blijven.  Na de eerste klim raakte Jan-Willem achterop en na 20 minuten wachten en geen gehoor op zijn telefoon (lag nog in de auto?grrrr) gingen we met z?n drie??n door. J-Willem bleek later op de 200 km route verzeild te zijn geraakt. Op alle klimmetjes konden we lekker doortrekken en hielden elkaar goed in het zicht. Bij de uitkijktoren op het drielandenpunt hadden we onze lange pauze en werden de blikjes cola naar binnen geklokt. Michiel (met een griepje onder de leden) zou kort na de pauze de kortere weg terug nemen, zodat Max en ik over bleven om de resterende 50 kilometer af te maken. De finish was weer ouderwets??.zodat we relatief makkelijk al fietsend boven konden komen en niet wandelend in filevorming.  Bovenop de Cauberg (aan de linkerzijde) was op een weiland een groot manifestatie terrein met feesttent ingericht met daaromheen dranghekken speciaal ingericht om plaats te bieden aan de duizenden fietsen?..prima opgelost op deze manier!! We vielen met onze neus in de boter want bij binnenkomst werden alle profploegen/deelnemers aan de Amstel Gold Race die op de dag erna zou plaatsvinden voorgesteld aan het publiek. In de feesttent van Amstel troffen we Jan-Willem en Michiel???Wij hadden geluk dat we vroeg waren gestart en het droog hadden gehouden (Ruud en Anita hebben nog 2 uur regen gehad onderweg hoorde we later). Ook begreep ik dat Ellen v/d Ham en Eric W. hadden meegereden.  In de tent was er alleen gerstenat, gezelligheid allom, het bier vloeide rijkelijk en veel promoteams met vriendelijke dames met allerlei cycling give aways. Zodat we al snel werden aangekleed door het Vacansoleil team.  In Heerlen hebben we nog even een lekkere chinese maaltijd naar binnen gewerkt (toen kwam het inmiddels met bakken uit de hemel).  Op de terugweg werd het snel stil in de auto??vanwege de werkzaamheden bij Eindhoven reden we via Roermond/Venlo. Vanaf de nieuwe tunnels bij Roermond ben ik in ieder geval weggezakt om in Amersfoort weer te ontwaken?..de terugweg was dus een heerlijk kort ritje. Max was de enige die bij de les moest blijven?..bedankt namens je fietsmaten?..de volgende keer is een ander weer de BOB.