Laurens van Cleef Clubkampioen Eemland

Laurens van harte gefeliciteerd met het Clubkampioenschap 2009 bij Wielervereniging Eemland in Amersfoort!!  De WTC is apetrots op je.

Woensdagavond 24 juni gingen de renners in diverse klassen van start. De categorie 4 (de klasse waar Laurens en ook Maurits van start gingen) moesten 6 rondes over de wielerbaan rijden. De rugnummers werden opgespeld bij elke renner en een official /speaker van de KNWU knalde de renners weg en enthousiasmeerde het publiek.

Bij elke doorkomst werden de renners  luid aangemoedigd. Een groep van 5 renners moesten het in de laatste ronde met elkaar gaan uitvechten.  Er stond een straffe wind, deze stond vol tegen op het stuk wat langs de A1 snelweg loopt.

De bult van Knol (een viaductje) vlak voor de finish?.genoemd naar oud-clublid en Olympisch kampioen Monique Knol, was de scherprechter?..Laurens demarreerde weg en de rest had het nakijken.

Ruim voor de finish gingen de handen in de lucht. Maurits bleef ook tot het laatst meestrijden om de podiumprijzen?.helaas werd hij met een bandlengte nipt geklopt op de eindstreep en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Er zijn inmiddels al heel wat jeugd WTC leden tevens lid geworden van de wielervereniging Eemland in Amersfoort. Naast Robert de Jong, Laurens en Maurits hebben ook de broers Bastiaan en Thomas de Blom hun weg naar Amersfoort gevonden en hebben het in de instroomgroep al erg naar hun zin.

Na alle jeugdcategorie??n waren de ouders aan de beurt. Eric van Cleef en ikzelf stonden in totaal met 12 man aan de start.  Uiteraard weer in vliegende vaart van start, het stuk tegen de wind in was iedereen zich aan het verstoppen?..Eric werd dat zat, hij had zijn tijdritstuur er ook nog opzitten wat in een peloton niet prettig reed?.dus na zijn versnelling namen wij met nog 2 man het overgrote deel van het werk op ons.  Man man man, wat ging het hard?.mijn maximale hartslag tikte de 195 bpm aan (bleek later). De laatste ronde werd het naar elkaar kijken. Vlak voor het viaduct knalde de Eemland renner erover met direct in zijn kielzog de latere nr 1. Zowel Eric als ik konden het kleine gaatje niet meer dichten. Samen met Eric daarna in vliegende vaart af op de finish, waarbij wij mochten strijden om de 3e en 4e plek en weer een leuke ervaring rijker.

Daarna de prijsuitreiking en nog een woord van de voorzitter, die o.a. liet weten dat Eemland inmiddels de grootste wielervereniging van Nederland is. Ook werden diverse vrijwilligers van de jeugdafdeling in het zonnetje gezet.

Met een gezellige BBQ sloten we met z?n allen de avond af.

Sportieve groet,