Hoog Soeren 19 juli, ?Goed dat we toch geweest zij

Hoog Soeren 19 juli, ?Goed dat we toch geweest zijn?

laveren tussen de buien.

Verbaasd keken Zita en de jongens mij aan toen ik rond 12.30 thuiskwam, wat een noodweer h??, de hagelstenen zo groot als knikkers sprongen op en neer op de trampoline, een waar schouwspel. Jullie zullen onderweg vast wel even hebben gescholen?

Ik haalde mijn schouders op??? Het bleek dat we onderweg weinig hinder hadden ondervonden van de regen en hagel?.veelal waren we onderweg  verbaasd dat het wegdek waar we vooral na de pauze overheen reden kort daarvoor was natgeregend, we hebben een heerlijke trainingsronde gereden meestal in het zonnetje.  Met elf man gingen we totaal op pad, dit keer groep 2 en groep 3 samengevoegd en omgedoopt in groep 2,5 J.  Onno (de teamcaptain van vandaag) heeft ons  keurig tussen al de buien door gelaveerd.

Onderweg was het weer genieten geblazen met een wonderschone route over de Veluwe. In Hoog-Soeren kwamen we ditmaal droog binnen en werden we zoals vanouds weer zeer gastvrij ontvangen.

Petje af voor Albert de Jong en Cees Steijger, die er wederom bij waren?..ook vorige week toen het met bakken uit de lucht kwam stonden deze vijftigers met nog 2 bikkels bij het Baken.  De progressie die deze 2 heren dit seizoen hebben geboekt viel iedereen in de groep op.  Een uitvloeisel van regelmatige trainingen op de fiets, dit begint echt zijn vruchten af te werpen.  Een negatief puntje kon Cees mij wel melden, hij heeft inmiddels een nieuwe garderobe moeten afschaffen ivm een paar maatjes kleiner.

Sociale aspect van een wielertourclub.

Een prachtig voorbeeld voor de Wielertourclub Zeewolde, deze buurmannen stimuleren elkaar enorm om toch maar niet die ene training over te slaan, het sociale aspect wat binnen een toervereniging o zo belangrijk is?..vooral bij opstarters zoals Cees, die het fietsen binnen de WTC van de winter met ATBen pas heeft opgepakt/ontdekt. De fiets is een ideaal bindmiddel. Samen sporten is gezellig en vooral stimulerend. Fietsen is de sociale sport bij uitstek. In een groep kan je schuilen en wordt het individuele fietsniveau minder belangrijk. We vinden vaak uitvluchten om toch maar thuis te blijven. Meestal geeft men tijdsgebrek aan of het slechte gevoel, het weer en geen zin.  Maar als je met iemand hebt afgesproken, gebeurt er iets heel geks. Het ontbreekt je aan tijd of zin, maar het besef dat je fietsmakker op je wacht, spring je toch op de fiets. En elke keer als je daarna terugkomt, heb je er gegarandeerd weer zo van genoten.  ?Goed dat we toch geweest zijn?, is in fietskringen een geijkte afscheidszin. Alleen is maar alleen en samen is veel plezieriger en meer motiverend.

Bedankt voor jullie deelname en tot maandagavond.

Sportieve groet,