22 juli 2009, Rondje Veldwijk

In de GPS het rondje Veldwijk ingesteld, een rondje van 71 km. Via de boulevard werd richting gezet naar Veldwijk, na wat draaien en keren (zelfs eindigend op het terrein van Veldwijk) kwamen we op vertrouwd terrein en eenmaal op het fietspad naar Boshuis Drie gingen we even lekker los. Leuk dat mijn vroegere buurman (Ger) ook aansloot met zijn fietsmaat. Gezien zijn sportieve prestaties op loopgebied (marathon binnen 3 uur), wist ik dat het conditioneel bij hem wel goed zou zitten???en dat bleek ook, hij trapte samen met zijn fietsmaat lekker mee in de groep.

Na de afdaling van Boshuis Drie draaien onze Harderwijkse vrienden Max en Michiel af naar huis. Op een paar druppels na bleef het nagenoeg droog. In Garderen in de beugels langs de Amersfoortseweg richting Voorthuizen. Bij de golfbaan bogen we af richting Nijkerk. Eigenlijk pas na de Nijkerkersluis, dus op Zeewoldens  grondgebied begon het wat harder te regenen.  Lekker veel zuurstof in de lucht dus op de Spiekweg nog even lekker de teller op de 40.  Vanwege de regen was de evaluatie kort?.de nieuwkomers werden door de groep gecomplimenteerd voor hun optreden en gewezen op de diverse trainingsmogelijkheden gedurende de week. Gezien hun enthousiasme zullen we ze vast vaker gaan zien.  In ieder geval hebben ze voor volgend jaar al een doel gesteld, in navolging van Ellen van de Ham willen ze volgend jaar de Alpe 6x gaan beklimmen  Alpeduzes?..in de wandelgangen heb ik begrepen dat meer WTCers hier interesse voor hebben getoond.  Om tien voor half 10 waren we weer thuis.

Jaarplanning:  Veel WTCers maken inmiddels een jaarplanning, focus je daarbij niet teveel op 1 evenement, indien dit doel is gerealiseerd schuilt het gevaar in een motivatieprobleem. Met een jaarplanning,  wissel je daarin een meer actieve periode af met een minder actieve en bouw je je conditie bewust op. Ook wel ?periodiseren? genoemd.  Het hele jaar lang kan de boog niet even hard gespannen zijn. Het toespitsen op lange termijn doelen houdt je alert en scherp.

Deelnemers groep 3.  Max, Michiel, Robert de Jong, Onno, Peter, Jan-Willem, Rob Mulder, Alexander, 2x introduc??s (Ger met teammaat).

Albert, wil jij de namen van groep 2 aan Robert doorgeven?.

Zondag beloofd een mooie dag te worden wellicht tot dan.

Mocht je in augustus nog aan een leuk evenement elder willen meedoen..........eind augustus gaan we met 9 man naar de Toerversie van de Vuelta in Assen.....smorgens zelf fietsen en smiddags de profs op het circuit aan de gang zien. Je kan je gek genoeg nog steeds inschrijven. Info via de site onder het kopje evenementen.

Kleding: Als bestuur zijn we zeer verheugd te melden dat Andre Egberts de kleding onder zijn beheer gaat nemen. Binnenkort zal ik het e.e.a. overdragen. De club is in de loop der jaren enorm gegroeit en daardoor hebben we in Andre de perfecte vrijwilliger gevonden die dit na 10 jaar van mij wil overnemen. In zijn loopbaan bij de KNVB in Zeist heeft hij het Nederlands elftal ook altijd in het oranje gehesen. In de toekomst zijn we voornemens ook de bestellingen/afbeeldingen/prijzen en protocol van bestellen via de site laten lopen. Alvast hartelijk dank Andre!!

Gr,