ATB clinic Duchenne Heroes, Henk Baars

Dit keer een actie voor het ATB-team van Pon die met een viertal rijders aan de Duchenne Heroes meedoen.

Henk Baars was als publiekstrekker uitgenodigd. Voornamelijk collega rijders van het Pon ATB team kwamen samen in Amerongen, 7 WTCers sloten zich graag bij deze groep na de uitnodiging ook aan. De totale club bestond uit zo?n  50 man.?.dat is toch mooi voor het goede doel. Heel erg leuk dat ook Aart Karssen weer van de partij was.

Een goede zet van de Pon organisatie, iedere deelnemer  aan de clinic stelde 15 Euro beschikbaar aan Duchenne, voor de rest was alles gefaciliteerd door deze organisatie met 10.000 medewerkers.  We werden gastvrij ontvangen in de kantine van voetbalvereniging HDS in Leersum en konden direct aanschuiven aan de koffie met appelgebak.

Weldra verscheen ook Henk Baars op het toneel?..

Henk Baars een (hernieuwde kennismaking): Henk Baars (Diessen, 3 augustus 1960) is een voormalig Nederlands wielrenner die in de jaren '80 tot het midden van de jaren '90 tot de Nederlandse veldrijders top behoorde.Zijn overwinning tijdens het WK veldrijden in het Spaanse Guecho (Baskisch: Getxo) van 1993 is de meest aansprekende prestatie die Henk zijn carri??re kenmerkt. De hele wereld rekende op Adrie van der Poel maar kreeg deze andere Nederlander op de hoogste trede van het podium. Vandaag de dag is Henk Baars nog steeds woonachtig in zijn geboorteplaats Diessen (bij Tilburg) alwaar hij een bloeiende sportfietsenzaak drijft.

Na de warming-up sprak Henk de groep toe en werden de deelnemers opgesplitst in 2 groepen. Eerst een kort-klimrondje die we een paar keer volle bak afronden. Onderweg stond Henk tips te geven. Na een half uurtje spelen op de Utrechtse Heuvelrug reden we met de hele groep naar het startpunt van de vaste ATB route. Een mooie ATB ronde van 8 kilometer met alle ingredi??nten die het ATBen zo mooi maakt. Klimmetjes, technische afdalingen, single tracks en brede bospaden. Eenieder was vrij om zijn eigen tempo te bepalen. Frank ging er met Michiel al direct als een raket vandoor. Frank was positief verrast dat Michiel 2 rondes in zijn wiel kon blijven. Na 2 ronden wachtte de meeste WTCers elkaar op en babbelde nog wat na met Henk.  Hij vertelde dat hij de week ervoor nog had meegedaan aan de Swiss Bike Masters. Hij stapt nog met heel veel plezier een viertal keren per week op de race en ATB, naast het runnen van een goedlopende fietsenwinkel. Frank Scheffer kon er geen genoeg van krijgen en ronde inmiddels zijn 3e ronde af en keek ons vragend aan waarom wij niet in zijn kielzog aansloten voor de 4e ronde. Wij kozen ervoor om nog even met Henk op de foto te gaan en Aart Karssen in de kantine op te zoeken. Op de foto Michiel (onze ATBcaptain groep3) met Henk. We werden ontvangen met sportdrank en een heerlijke kom soep, Frank had zijn ronde in recordtempo afgerond en schoof ook aan achter een dampende kop soep.

Een gezellige en inspannende ochtend werd afgesloten.

Dank aan bediening bij voetbalclub HDS, Ward Briaire en organisatie van Pon (Rik-Jan Modderkolk/Pon-fit en Harry Schaars Pon Mountainbike-team voor de uitnodiging).

Sportieve groet,

Binnenkort zullen we een ATB clinic presenteren van een gele-trui drager die ons alle kneepjes van het ATB zal bijbrengen.....hij is inmiddels geboekt voor de WTC-Zeewolde!!!