Veldtourtocht Borculo, met zwarte rand

Dit jaar geen Bart Brentjens Classic?..na 2 jaar achtereen file-rijden op de ATB hadden we het daar gehad. Ons oog was gevallen op een NTFU tocht in Borculo, leuke bijkomstigheid is dat het parcours (bijna) door de achtertuin van Geert Ribbers loopt. Onze sponsor ClubWebware (Geert & Marja) konden we dus verblijden met een bezoek. Wel vroeg uit de veren, half zeven reden we uit Zeewolde weg. Marc & Ronald zagen we ook afrijden?.zij gingen op eigen gelegenheid omdat ze voor de marathon van maarliefst 110km hadden gekozen en moesten strak om 8.00 uur aan de start staan, deze afstand was ook met tijdregistratie en pastamaaltijd nadien.

De overige WTCers gingen voor de 65 km. Eerst nog even via Harderwijk waar we met Max en Michiel erbij onze weg vervolgden. Fietsen in de Nu-Swift bus en Max de renners in de auto. Iets na achten arriveerden we bij Geert op zijn boerderij. We werden weer gastvrij ontvangen ,Marja zorgde voor de koffie en gevulde koeken. Geert stelde de GPSen van Max en mij nog even in voor de route vanaf de start/finish terug naar zijn boerderij. Geert ging samen met zijn zoon de 65 km rijden dus op de terugweg zouden we zelf onze weg moeten vinden. Na een foto voor zijn eeuwenoude boerderij gingen we (inderdaad) vanuit zijn achtertuin op pad richting de start in Borculo?..mooie rustige omgeving die we zeker eens met de club moeten ontdekken samen met Geert?.het is daar prachtig.  Ondanks dat het vandaag een warme dag zal worden is het zo vroeg in de ochtend met mistflarden nog rillen op de fiets?.ik had er niet op gerekend, dus toch maar een (iets te krappe) maar wel warmer shirt lange mouw gecharterd bij Geert. Bij de start een gezellige drukte. Al snel gaan we van start en valt het WTC veld uit elkaar. Een droog parcours, dus stofwolken achter elke ATBer die door het bos rost. Een zeer gevarieerd parcours door veld en bos, over bult en berg. Op de Lochemseberg een paar pittige klimmetjes, hierbij worden we door www.beeldnieuws.nl ook op de foto gezet.

Na 25 kilometer de eerste bevoorradingspost bij een camping, ik neem een lekkere plak krentenbrood een mars en stuk banaan stop ik in mijn shirt mee. Ook de vochthuishouding wordt aangevuld. Het zonnetje is nu goed doorgebroken, het is genieten?.het verbaasd mij dat ik geen enkele clubgenoot zie?na 10 minuutjes maar doorgereden (later bleek dat het hele spul achter mij zat, een paar waren verkeerd gereden).  Single tracks en snelle fietspaden wisselden zich af. Na 39 kilometer in het veld de 2e post?.hier even snel wat drinken en een banaan in de achterzak. Nog een dikke 20 voor de boeg??Bij kilometer 47 geeft mij GPS aan dat ik de bestemming heb bereikt? Jammer want ik was nog niet uitgefietst. Blijkt toch dat ik ergens de splitsing 50km/65km gemist heb. Hierdoor moet ik noodgedwongen een extra uurtje op het zonnige terras doorbrengen en dit bleek toch ook niet vervelend?ff de wielershirts uitgetrokken, zodat de bezwete shirts konden drogen in de zon. Rond 12.00 uur raast er een ziekenwagen met loeiende sirenes langs het restaurant op de ruurloseweg?..later bleek waarom?..

Om 12.15 kwam de hele ploeg WTCers compact binnen?.nog even een tomatensoepje en een biertje en gaan weer op pad richting de boerderij van Geert. Rond 14.00 uur zijn we weer in Zeewolde.

ATB ongeluk.

Later die dag bleek die ziekenwagen op weg te zijn geweest naar een collega ATB fietser die ook deelnam aan deze veldtoertocht. Op de 110km, op het deel waar wij niet hadden gereden (een motorcrossparcours met springschansen) is een 44 jarige ATBer uit Hengelo gevallen en ter plaatse overleden. Vermoedelijk sloeg hij over de kop bij een afdaling.
Reanimatiepogingen en de inzet van de traumahelicopter mochten helaas
niet baten. Hij is nog per traumahelicopter naar Zutphen afgevoerd.