Wolter Koops Event 2009 ? de 4e editie

Het jaarlijks fietsevenement van Wolter Koops was dit jaar geen inmens lange tocht voor enkele zeer sterke WTC rijders, maar een afsluitend evenement aan het eind van het wegseizoen. Een evenement bovendien waar iedereen aan kon meedoen. Ervaren toerrijders, beginners en zelfs gezinsleden van WTCZeewolde leden! Kortom voor elk wat wils. En aan het eind van de fietstocht een heerlijke BBQ.

Omdat het dit jaar een (voor mij) haalbare ritafstand was kon ik als deelnemer mee, daar waar ik eerdere ritten vanuit de bezemwagen volgde. In een weekeind waarin regen en wind was voorspeld konden we de dag zelf genieten van fraai najaarsweer.

Voordat we op weg gingen was het verzamelen bij Wolter Koop op het Industrieterrein Trekkersveld. Daar werden we verwelkomd door de gehele familie Koops en getrakteerd op koffie en gevulde koeken. Daardoor vertrokken we iets later dan normaal, maar dat mocht de pret van de dag niet drukken. De ervaren cracks gingen onder begeleiding de uitzetter van de route, Gert Bruggeman, van start voor een rit van circa 120 km, kort daarna gevolgd door de rest, die een Veluwe route van rond de 80 km zou rijden. Deze groep stond onder de leiding van dagcaptain Robert Duijvestijn.

In Harderwijk pikten we nog een extra aantal deelnemers op die de rit verder zouden meerijden. Via Ermelo ging het in eigen tempo bergop richting Drie, om daarna weer als groep verder te gaan. Ditmaal voerde de route langs Uddel en Elspeet naar Vierhouten, waar we van de koffie genoten. Hier sloten ook Aart Karssen met enkele ATB?ers aan, die per auto naar Harderwijk waren gereden.

Hoewel er onderweg regelmatig contact door Robert was gehouden over het gezamelijk koffiedrinken kreeg Wim Koops Robert bijna gek door te melden dat de snelle groep in Apeldoorn zou koffiedrinken en dat Alexander dat tweemaal per sms had doorgegeven. Terwijl Robert vertwijfeld zijn sms?jes nazocht kwam Alexander vrolijk met (een deel) van zijn groep het terras opwandelen. Na een korte bui onder de luifel te hebben afgewacht gingen we op pad voor het tweede deel van de tocht. Terwijl we onderweg de nodige boomtakken, beukenootjes en kastanjes moesten we ontwijken begrepen we waarom dit de slotdag van het wegseizoen was; de paden worden steed gladder en dat wordt gevaarlijk.

Om de twee groepen samen bij Wolter Koops te laten aankomen hadden Robert en Alexander ook na de koffie veel telefonisch contact. Omdat wij voor lagen op het schema kregen we een extra rondje Ermelo cadeau van onze wegcaptain. Later bleek dit tevergeefs, omdat Michiel van Ramselaar pech kreeg. Zijn stuur brak af en hij fietste daardoor tegen een auto. Gelukkig bleef het bij een aantal schaafplekken en een gekwets ego. En natuurlijk een kapotte fiets.

Intussen had ook een aantal mensen (familieleden van WTC?ers en/of van de familie Koops) de 30 km gezinstocht verreden.

Toen ook de snelle jongens terug waren bleek onze evenementen sponsor nog een aardigheid in petto te hebben in de vorm van een afval?race?. Om het pand van Wolter Koops reden we als groep rondjes en bij iedere ronde vielen er door loting een aantal deelnemers af. Hierdoor had iedereen evenveel kans op de hoofdprijs. De winnaars waren; 1. Agnes Leenders, 2. Erik Woltheus en 3. Kurt Koops.

Hierna kon iedereen zich omkleden en mochten we genieten van een uitstekend georganiseerde barbeque. Er was voldoende eten en drinken voor iedereen, en volgens mij had iedereen die dit niet had gedaan ook nog zijn / haar familie mee kunnenn nemen. Kortom een zeer fraaie Wolter Koops dag, waarbij voorzitter Robert Duijvestijn de organisatoren Wim en Ellen Koops als vertegenwoordigers van de gehele familie in het zonnetje zette tijdens zijn dankwoord.  Ik kijk alvast uit naar komend jaar.

Albert de Jong

Aantal deelnemers 4e Koops tot Koops: 44 personen.

De gezellige BBQ een kleine 100 personen.