Laatste Pont Duursportevenement: 31 oktober

Het Horsterveer vormt voor Zeewolde een belangrijk verbindingspunt tussen het oude en het nieuwe land. Op 31 oktober heeft deze pont dit jaar haar laatste afvaart en met het vaarseizoen wordt daarmee ook het zomerseizoen afgesloten. Een moment dat wordt gemarkeerd door een recreatief duursportevenement, georganiseerd door de drie duursportverenigingen van Zeewolde: De Atletiekvereniging (AV Zeewolde), de Triathlonvereniging (TVZ) en de Wieler Toerclub (WTC).

Het Laatste Pont Evenement verenigt daarmee drie belangrijke duursporten: hardlopen, fietsen, en nordicen. En natuurlijk speelt de pont hierin een belangrijke rol! Om 9:00 uur brengt de pont alle deelnemers nog eenmaal naar de overzijde, waarna ieder vanuit zijn eigen discipline over land zijn weg terugvindt naar het beginpunt.

Het evenement bestaat uit:

> Halve marathon; lange afstandsloop van 21,1 km, via de Nijkerkerbrug. Klik hier voor route (PDF opent in nieuw scherm) >>

> Duoloop; zelfde route via de Nijkerkerbrug, maar dan per duo afwisselend fietsen of lopen. Klik hier voor route (PDF opent in nieuw scherm) >>

> ATB-tocht; route in twee tempo groepen. Totale duur +/- 1:45 uur

> Nordic Walking; route van +/- 2 uur over het nieuwe land

Inschrijven en Start

Inschrijven om 8:00 uur bij de RCN-camping. Om 8:30 gezamenlijk vertrek richting de pont, waarna vertrek voor de overtocht om uiterlijk 9.00 uur. Voorinschrijving via wordt echter heel erg op prijs gesteld. Dit kan via het overzicht onder aan deze pagina. Na aankomst terug op de RCN-camping gratis koffie en cake tegen inlevering van startnummer.

Kosten

Het evenement is gratis voor leden van de organiserende clubs. Ook niet-leden zijn van harte welkom en betalen 2 euro.

Inschrijven via de WTC site: http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=248