Winteravond ATB rit Eindhoven

Zaterdagavond stonden Frank, Michiel en Alexander aan de start in het centrum van Eindhoven.  Precies op tijd parkeerde we de bus bijna voor de deur. Een blaaskapel bracht de sfeer er al meteen goed in.  Michiel & Frank schreven zich binnen in bij het Cafe/eethuis Wilhelmina (het clubhuis van de WTC aldaar) en ik paste op de fietsen. Heel veel fietsen waren met allerlei lichtjes opgetuigt, sommige als compleet rijdende kerstbomen. Ook veel bike-rijders  hadden erg hun best gedaan (ook Michiel?die de kerstboom had geplunderd), veel helmen waren verlicht met tientallen gekleurde lampjes.

Een gezellige drukte in de stad, immers PSV speelde ook tegen AZ, dat was te merken aan de politieagenten die te paard door het centrum reden.  Rond 17.30 vertrokken de eerste groepen in twintigtallen.  Na een minuut of 10 vertrokken wij ook op het gemak, de bikers trokken een hoop bekijks in het centrum van omstanders. Al vrij vlot lieten wij de drukte van de stad achter ons, we kwamen langs het nieuwe zwembad van Pieter v/d Hoogenband en via parken kwamen we al snel in het bos terecht (gemeentebossen van Waalre). Michiel en ik hadden voldoende verlichting?.Frank had niets?dus hij moest wel in het spoor van Michiel blijven om de route te kunnen ?lezen?.  Super uitgezet met pijlreflectoren die in het bos echt super te zien waren. De route werd naarmate het parcours vorderde technischer, maar met voldoende licht geen enkel probleem. Komisch was dat je in deze donkere omgeving allemaal verlichte helmpjes door het bos zag zweven. Halverwege was midden in het bos bij Stayokay de rustpost, gezellig aangekleed met lampjes vuurkorf en Gluhwein en plakken koek ontbraken daarbij ook niet.  Even lekker bijkomen, want na de rustige start was het daarna volle bak uiteraard, omdat Michiel/Frank verkeerd reden kon ik bij de post weer aansluiten.  Na de rustpost gingen we gedrie??n weer op pad, de 2 mannen hadden een tempo dat ik niet kon bijbenen, dus op eigen tempo verder. Onderweg veel vrijwilligers die de route hadden aangekleed met windlichten over honderden meters. Een oudere heer had er een complete landingsbaan van gemaakt. Ook schrok je van plotseling flitslicht van paparazzi fotografen die verdekt langs de route stonden opgesteld?..een leuke impressie is terug te vinden onder: http://gallery.me.com/rvmierlo#100220 met dank aan Aldert Walrecht . Het was de eerste winteravond met vorst in de lucht, dus de tenen begonnen toch aardig koud te worden. Met een maatje met groene oplichtende lampjes in de helm heb ik de laatste 10 kilometer naar de finish afgerond.  Bij de finish stonden Frank/Michiel mij al op te wachten, ze werden net op de kiek gezet door een omstander. Een stomende kom erwtensoep stond al op tafel en Frank ging snel in de rij om voor mij ook nog een kom te halen. Een gezellige atmosfeer met de blaaskapel ernaast en een knappert vuurtje in de vuurkorf direct naast ons. Na de kom soep gauw na de auto om ons om te kleden?.we koelden snel af. Binnen een half uur schoven we aan tafel bij een Chinees in Waalre, bij binnenkomst had Frank te kennen gegeven dat we honger hadden J (het was nl beredruk) en voordat we het wisten stond het eten voor ons neus??smaakte helemaal super. Frank was net na tienen alweer thuis, Michiel en ik rond elven. Een leuke ervaring die in Zeewolde ook navolging gaat vinden. Eric was in ieder geval direct enthousiast om dit een keer op te gaan pakken.

Zaterdagmorgen. Waren Rob v Zetten en Jan-Willem in Ermelo te vinden voor de NTFU ATB rit aldaar.

Zondag was Gert in de frisse omstandigheden met een groep vertrokken, zoals bijna altijd met Peter en Bas, maar o.a ook Marc begint een trouwe rijder te worden bij de racers, ook heeft hij met de GPS al diverse nieuwe routes met Gert ?ontdekt? die in het zomerseizoen kunnen worden opgeladen en weer zorgt voor afwisseling in de routes?.helemaal top mannen!

Onno had de snelle ATB groep onder zijn hoede en Aart Karssen zoals gebruikelijk de opstappers ATB.  Na de tip van Albert is Aart vorige week bij Restaurant de Zwarte Boer op bezoek geweest, hier zit sinds kort een nieuwe eigenaar in en wellicht zijn bij hem wel weer fietsers welkom (wat in het verleden niet het geval was). Wij waren van harte welkom, dus de WTC zat hier gisteren voor het eerst met een hele club. Voor de opstappers wel lekker want Vierhouten is voor hun qua tijd altijd krap. Een leuke aanvulling, in Hulshorst gaan we kijken of het restaurant bij het spoor ook om 10.30 al open is, dan zijn er gedurende het seizoen wat meer opties.

Dinsdagavond 15 december: Schaatsen in Utrecht.  Rond 19.30 uur vertrek vanuit Zeewolde.  Jan-Willem, Frank en Alexander gaan in ieder geval. Wil je mee, klim dan even in de telefoon en neem contact op met 1 v/d bovenstaande heren.

Sportieve groet,