Dijk tot Dijk race 2010

15 februari: Het verslag van de Dijk tot Dijk race volgt z.s.m (alle uitslagen en alle foto's zijn nog niet binnen), het was spectaculair!! Zodra ik alle informatie compleet hebt volgt een spetterend verslag.

Ramses Bekkenk wint ?Dijk tot Dijk? race

Ramses Bekkenk heeft de ?Dijk tot Dijk? race in Den Helder op zijn naam geschreven. Over het met een verse laag sneeuw bedekte strand legde Bekkenk het 42 kilometer lange retourtje Den Helder- Petten als snelste af.  ?Tot het keerpunt heb ik niet te gek gedaan en in een groepje gereden. Bij het opgaan van het strand vlak na het keerpunt sloeg ik een gaatje en ben toen vol doorgereden tot aan Den Helder?, aldus de Koga biker. Bekkenk?s ploeggenoten Ad de Brabander en Frank Luikens eindigden op de zevende en twintigste plaats.

DIJK TOT DIJK RACE PODIUM VOOR BIKEZONE

Voor de Dames van het Bike-Zone Racing Team kon Valentijnsdag niet meer stuk. Bloemen hadden ze natuurlijk al van hun mannen gehad, maar nog een paar extra konden er ook nog wel bij. Alieke Hoogenboom won deze helse, koude tocht en haar teammaat Wieteke Vrijenhoek veroverde zwaar verkleumt de 2e plek. Een Topprestatie van beide dames.

****************************************************************************************************************************************************

Nog een paar dagen en dan gaan Frank, Michiel, Ronald, Jan-Willem en Alexander de strijd aan met nog 13 teams op het noordzeestrand. We gaan onder andere van start met het Beukers Bike team (www.biketeam.nl), de winnaars van vorig jaar en die voor dit jaar maarliefst 3 teams hebben ingeschreven. Voor Ronald wordt het zijn vuurdoop op het strand.......plezier staat voorop......maar misschien kunnen we zorgen voor een verrassing en snuffelen aan het podium...de tijden van de 3 tijdssnelsten gelden.

Dijk tot Dijk race nadert perfectie

Den Helder ? Op 14 februari a.s. wordt wederom de oudste strandrace van Nederland georganiseerd. De strandrace Den Helder ? Petten v.v. ging in 1995 van start als de ?Rabo Strandrace?. Inmiddels staat de 42 km lange strandrace bekend als de ?Dijk tot Dijkrace?.
Na vele succesvolle jaren ging Beachbiking Nederland drie jaar geleden op zoek naar de perfecte locatie. Het historische Walvisvaardersdorpje Huisduinen, waaruit rond 1600 Den Helder (Helder) ontstond, bleek vorig jaar de ideale plek voor de start en finish.
Het historische ?Huisduiner kerkje? bleek, na wat zoeken na de twee voorgaande Dijk tot Dijk races, de ideale achtergrond voor de start en finish anno 2010. Voor het ideale sfeertje wordt op 14 februari het startschot om precies 11:30 u. gelost door twee Napoleontische soldaten een heus kanon uit 1800 zullen laten bulderen.

Op de Beachbikingsite worden de 5 leden van de WTC, die als ploeg van start gaan bovenaan groots aangekondigd (Nu-Swift Cyclingteam).

Nu-Swift zal deze dag voor het team in zijn geheel faciliteren en staat daardoor groot op deze site aangekondigd. http://www.beachbiking.nl/modules/news/index.php?storytopic=5   De deelnemende ploegen staan onderop (even doorscrollen).

We zijn er helemaal klaar voor. We zullen van start gaan met o.a. toppers zoals Ramses Bekkenk.

We zullen onze stinkende best doen om op het podium te belanden bij de ploegenprestatie.

14 februari is d-day....we houden jullie op de hoogte.

Overigens als je het leuk vindt, kan je (nog) meedoen op het individuele nummer (exact hetzelfde parcours uiteraard).

Gr, Alexander