Raceseizoen van start gegaan, verslag 14 maart

Een goed begin van het seizoen

Ondanks de mindere weerberichten en de afwezigheid van de Lanzerote gangers hadden zich toch nog 18 leden verzameld voor de seizoensaftrap naar Vierhouten (rondje Quatre Bois). Besloten werd tot een gezamenlijk vertrek met de mogelijkheid tot afsplitsing onderweg. Onderweg was het gezellig en geanimeerd; er was na het winterseizoen ook genoeg om te bepraten. Gelukkig was en bleef het in tegenstelling tot de verwachting ook droog. Met een temperatuur van enkele graden boven nul was het daarmee prima fietsweer, zeker voor een eerste rit na de winter.

Omdat niemand de behoefte had om zijn krachten al met die van anderen te meten werd de gehele weg in colonne gereden op niveau van groep 2.

Zelfs de weg naar Boshuis Drie werd niet benut voor een test. Gezamenlijk als groep en

in een gelijkmatig tempo die weg oprijden bleek (in ieder geval voor mij) een aangename

ervaring; je kunt die bult dus ook nemen zonder achter adem boven te hoeven komen.

Na Boshuis Drie werd de rit voortgezet via Garderen, Uddel en Elspeet naar Vierhouten.

Daar trakteerde Wilfried in de Vosseberg traditiegetrouw iedereen op koffie

met appelgebak op kosten van de vereniging.

Naar mijn idee stonden daar dit jaar weer meer fietsen dan vorig jaar. De Vossenberg heeft

zich in de loop der jaren toch aardig weten te ontwikkelen tot trefpunt van fietsclubs die op de

zondagochtend over de Veluwe rijden. Dat geeft koffiedrinken daar toch een aardige extra

dimensie.

Na de koffie werd besloten de rit als ????n groep voort te blijven zetten. Weliswaar hadden

sommigen, zoals viel te verwachten na zo?n lange vorstperiode, de winter niet zonder

conditionele kleerscheuren doorstaan, maar met sociaal rijgedrag, inclusief wat duw- en

trekwerk-, kon de groep toch bij elkaar gehouden worden en kon de rit in een behoorlijk groep

2 tempo voltooid worden.

Zelf vond ik het ????n groep rijden van de eerste rit van het nieuwe wegseizoen heel geslaagd;

het onderstreept dat we, met alle (krachts)verschillen die er zijn, wel ????n vereniging zijn.

Misschien iets voor een traditie.

Onno