Klassieker Veenendaal-Veenendaal

Veenendaal-Veenendaal 10 april.

Er waren in ieder geval 5 WTCers actief op het prachtige parcours, met daarbij KNWU junior en veelbelovend talent Robert de Jong (in zijn hagelnieuwe Scram wielertenue). Ook taaie vijftiger Hans Kranendonk die kranig standhield (met 30km p/u gemiddeld over de dag), cyclokoning Frank Scheffer, Alexander en Hans Lems in zijn mooie Club Santa's wielertenue (naast Frank op de foto).

Morgen staat de mooie clubrit naar het Gooi gepland met koffie in Naarden-Vesting...lekker rustig dit keer want ivm wegwerkzaamheden is er geen autoverkeer in de vestingstad.

Een verslag vanuit het zadel van Hans Lems:

Veenendaal-Veenendaal

Het is zaterdag 10 april. Om 6.30 uur rammelt de wekker me wakker om vandaag Veenendaal-Veenendaal te fietsen. Een toertocht vanuit, hoe kan het ook anders, Veenendaal richting de Posbank en terug. Onderweg zijn alle denkbare pukkels in de route opgenomen. Dus goed voor de kuiten en als voorbereiding op de volgende (zwaardere) klimtoertocht Klimmen-Banneux-Klimmen (25 april a.s.).  Onderweg naar Veenendaal dichte mist en een temperatuur net boven nul. In Veenendaal was de mist overgegaan in laaghangende bewolking, temperatuur ongewijzigd. Om 8.00 uur afgesproken met een aantal fietsmaten uit Amersfoort. De route voert over de Amerongseberg om vervolgens richting de Posbank te fietsen met zoals al eerder gezegd veel klimmetjes. De benen zijn goed en het tempo ligt hoog, we ?jagen? elkaar lekker op. Al snel breekt het zonnetje door, de eerste stempelpost laten we letterlijk en figuurlijk links liggen, om op de Posbank te genieten van een dubbele espresso met een chocolade muffin. Na de koffiestop weer terug naar Veenendaal. Bocht naar rechts en in mijn ooghoeken zie ik een bekend tenue. Twee tellen later worden we ingehaald door een paar leden van het NU-Swift team. Alexander, Frank en Hans gaan aan kop van een grotere groep. Ik kan het niet laten aan te pikken en de hele groep in te halen om de mannen even gedag te zeggen. Korte babbel en weer af laten zakken naar de maten uit Amersfoort. De route is prachtig, het is mooi weer en geniet volop van de omgeving. Bij de volgende stop kom ik Alexander, Frank en Hans weer tegen en even meer tijd om te praten. Na deze stop is het nog 30 km naar de finish en leggen de laatste kilometers in een iets rustiger tempo af. Inmiddels is de temperatuur zodanig dat het windjack uit kan. Het is heerlijk, doet terugdenken aan Lanzarote. Ook nu weer alle mogelijke klimmetjes in de route om weer terug te komen in Veenendaal. Het was een mooie dag als volgende stap naar d?? uitdaging voor dit jaar..Col de la Bonette (2802 m.)  Wat helling betreft niet spannender dan de Mont Ventoux, maar wel 1000 meter hoger!!! Dus wat doet de ijle lucht met je lijf? Veenendaal-Veenendaal:

136 KM, 27,50 km/uur, 1190 hoogtemeters, max helling 10%, temp. min. 4.5 ??C, max 26,7 ??C (in de zon dat wel?)

Hans Lems