Omloop Flevoland, morgen van start

Nog een nachtje slapen dan is het zover....de Omloop Flevoland. Naast de prachtige route krijg je er dit jaar nog een paar extra's gratis aangeboden :-))

-Dit keer kan je hem net zoals vorig jaar verrijden in korte mouw en korte broek, geen windbreaker maar zonnebrandcreme in de achterzak mee. Tsjonge 26 graden is de voorspelling met weinig wind....sporttenue aan en schoentjes inklikken zou ik zeggen...de cappuccino in Lelystad kan alvast klaargezet worden.

-Je kan zomaar een toprenner uit het Vacansoleil en Skil/Shimano team tegen het lijf lopen.

-Je inschrijving is ook je lotnummer voor een hagelnieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Giant-Lelystad. Gaat er een WTCer straks met de hoofdprijs vandoor?

Komt allen!!! We gaan voor het verbeteren van het deelname-record van vorig jaar.

Zeewolde - Op zaterdag 5 juni staat de twaalfde Rabobank Omloop Flevoland op het programma. Hét fietsevenement van Flevoland met prachtige routes van verschillende afstanden vanuit Almere, Lelystad en Zeewolde. De Rabobank Omloop Flevoland biedt naastmooie routes van uiteenlopende afstanden (van 25 tot 175 km) ook een goede verzorging bij start en finish. Alle routes worden volledig voorzien van pijlen.

Dit jaar maakt de RabobankOmloop Flevoland deel uit van een reeks voorbereidingstochten voor een grote toertocht in de regio Rotterdam op 3 juli. Dat is de dag dat de Ronde van Frankrijk in Nederland zal starten, en wel in Rotterdam. Mede daarom zijn er veel extra activiteiten op de startplaatsen van de Rabobank Omloop Flevoland.Zo zal onder andere een renner van de professionele Skil-Shimano wielerformatie, Robin Chagenau, de deelnemers aansporen. Tevens worden er onder de deelnemers van de Rabobank Omloop Flevoland startbewijzen verloot voor het evenement in Rotterdam.

Fietsenmerk Giant, gevestigd te Lelystad stelt een fiets ter waarde van 1000 euro ter beschikking, die wordt verloot onder de deelnemers.

Naamgever van de Omloop, Rabobank Flevoland is al vele jaren nauw betrokken bij de Omloop Flevoland als sponsor. Daarnaast kent dit evenement een aantal lokale sponsors waaronder Plus Vuijst die voor de deelnemers krentebollen beschikbaar stelt. Ook in de andere start- / rustplaatsen zorgen lokale sponsors voor de inwendige mens.

Leden van de WTC Zeewolde starten bij de RCN kantine (Dasselaarweg) voor de volgende afstanden: 175 km om 07.30uur, de 125 km om 07.45 uur en de 85 km om 08.00 uur. Natuurlijk is iedereen welkom om aan te sluiten of op eigen gelegenheid zijn / haar rit te rijden.
Ten slotte is het goed om te vermelden dat ook dit jaar de routes verreden kunnen worden met behulp van GPS-ondersteuning. Via de website www.omloop-flevoland.nl kunnen belangstellenden de routes downloaden naar hun GPS-toestel. Nóg meer redenen om deel te nemen aan de Rabobank Omloop Flevoland.

De Rabobank Omloop Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad. De organisatie ligt in handen vanToerclub Flevoland (Lelystad), Fiets Toerclub Almere en Wieler TourclubZeewolde.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de verschillende afstanden, de vertrektijden en de startlocaties kunt u terecht op www.omloop-flevoland.nl.