Ploegentijdrit in Belgie, 6 WTCers aan de start

De eerste ploegentijdrit  buiten Nederland is een feit!!
De organisatie heeft inmiddels laten weten verheugd te zijn met onze komst.

Op zaterdagmiddag 21 augustus zullen 6 WTCers aan de start staan in Geel bij de WTC Roland. Vorig jaar gingen er ruim 50 ploegen van start. Na 5 ronden van 4,42km telt de tijd van de 4e man. Plezier en meedoen staat voorop, vorig jaar werd er door de langzaamste ploeg nog een moyenne van boven de 40 kilometer per uur behaald.....wordt dus serieus gereden!!
De dag zal gefaciliteerd worden door sponsor Nu-Swift.

Mochten meer WTCers zich aanmelden via de site (minimaal 6 personen), kunnen we wellicht met een 2e team verschijnen: http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=621

Een leuk verslag op tv van de editie van 2009.
Bouwsteen 'Ploegentijdrit WTC Roland 2009' niet gevonden!

Verslag van de organisatie van de 2009 editie:

Met haar op hun kuiten en een pint achteraf

Wielertoeristen waanden zich een dag coureur

De vijfde editie van de Grote Prijs Roland, een organisatie van de gelijknamige Geelse wielertoeristenclub, is net als de vorige edities op een succes uitgedraaid. Het gebeuren zelf mag inmiddels prat gaan op een fameuze reputatie. Meer dan vijftig ploegen uit gans Vlaanderen, en zelfs eentje uit Nederland, stonden er onder grote belangstelling aan de start van deze 22 kilometer lange recreatieve topsportconfrontatie.

Alhoewel de organisatie zich van bij het begin van de ‘voor één dag coureur’ gedachte bedient, ontsnapt ze niet aan een zekere professionalisering. Ook dit jaar reden er teams mee die de wetten van de aerodynamica met supersonische rijtuigen en dito helmen te lijf gingen, alhoewel het nut daarvan niet altijd evenredig is met hun plaats in de eindrangschikking.

Voor een hele resem ploegen is en blijft deelnemen echter belangrijker dan winnen. Tot die categorie behoren bijvoorbeeld de wielertoeristen van Mol-Achterbos. Zij kwamen met liefst drie ploegen aan de start waarvan er zich eentje op rang drie van de einduitslag klasseerde. “Alle respect voor ieders prestatie, maar wij rijden niet met speciale fietsen, er staat nog haar op ons benen en na de rit drinken we altijd een ferm pint”, liet hun woordvoerder bijna euforisch horen.

Ook het team van de Geelse brandweer redeneert in die zin. Spuitgasten staan sowieso gekend als rappe mannen en bewezen dat met een gemiddelde van 44,751 kilometer. Geen enkele ploeg totaliseerde zaterdag overigens een gemiddelde van minder dan veertig per uur! Het winnende team, de Toekomstvrienden uit Baal, kwam zelfs aan een ‘moyenne’ van 47,328 kilometer.

Dat zo’n ploegentijdrit spek voor de bek is van tri- en duatleten blijkt niet helemaal te kloppen. De Geelse duatlonclub eindigde nochtans verdienstelijk zevende terwijl de triatlonclub met stek vijftien en achtenveertig tevreden moest zijn. De GeTC b-ploeg bracht wel de ploeg met de hoogste gemiddelde leeftijd, 55 jaar, aan de start. Fietsenmaker Ward Lievens en Ivo Breugelmans uit Winkelomheide waren met hun 61 jaar de oudste deelnemers.

Wie ook van wanten weet was het Concap Lady’s team dat als enige een volledig vrouwelijke ploeg aan de start bracht en met een royale 40 kilometer per uur over de eindmeet bolde.

Tenslotte waren er ook de G-atleten die met drie teams en vooral onder grote belangstelling, een wedstrijd in de wedstrijd fietsten. De rapste Avalympicsploeg haalde het voor hen meer dan fraaie gemiddelde van zowat 31,5 kilometer per uur terwijl de minst rappe, met een driewieler dan nog, op een gemiddelde van dik 28 kilometer per uur uit kwam.