Zomeravond wedstrijd 31 augustus in Almere

De zomeravondwedstrijd op 31 augustus bij FRTC (Fiets Race & Toer Club) in Almere, werd ook deelgenomen door twee WTCers.
Peter Bouwman & Alexander wilde wel eens ervaren hoe het er bij een KNWU wedstrijd aan toe gaat. Bij de WTC Zeewolde (NTFU) is het deelnemen aan wedstrijden tijdens clubaangelegenheden niet mogelijk. Echter wel bij onze samenwerkende vereniging in Almere (Omloop Flevoland), begin dit jaar zijn ze gefuseerd met de Flevorenners en zijn daardoor naast NTFU (toer) ook een KNWU (wedstrijd) vereniging.
Frank haakte helaas af, had nog stramme benen van de inspanningen bij de Claude Criquelion van afgelopen zaterdag in Belgie en de verhuizing van zijn broer Steven op zondag.......a.s. zondag wil Frank in Salzburg goede benen hebben om te vlammen en een retegoede uitslag te rijden tijdens de Eddy Merckx Cyclo aldaar.
Dinsdagavond was het zover. Eerst was de jeugd aan de beurt om 18.30.....Dus konden Peter en ik lekker even inrijden.
Om 19.15 konden wij ons klaarmaken. De start was relatief rustig....maar al snel werd de boel op gang getrokken. De ervaring de eerste keer is toch dat je de bochten vol moet pakken...anders moet je teveel energie steken in gaten dichtrijden. Moet zeggen dat dit na een paar rondjes al aardig ging. Peter heeft vroeger wedstrijden gereden en was in zijn element en pakte soms ook kop over. De teller zag ik steeds hoger oplopen op de Garmin.....mijn hartslag overigens ook. Na een kwartier kwam de verzuring uit mijn oren en kreeg een bloedsmaak in mijn mond......teken dat het niet zo lekker meer gaat. Bij een hartslag boven de 180 liet ik als eerste de groep lopen......100 meter erna zag ik er nog 2 vanaf glijen. Je verliest in razend tempo snelheid, even recupureren en na een tijdje pak ik de draad weer op. Het is een rondje van iets meer dan een kilometer dus hoop de schade te beperken. De kopgroep bestaande uit vier renners dubbelen mij na een tijdje, de groep erachter zit Peter in en ik haak aan.....he dat gaat lekker, een paar rondjes rij ik lekker mee en gaat prima achterin. Ik voel mij toch bezwaard en 8 rondes voor het eind neem ik de kop over van deze groep en trek een halve ronde hard door......resultaat uiteraard dat ik eraf fladder. Na een uur zit het erop.

Een leuk ervaring, die met een grotere groep WTCers best een leuke afwisseling kan zijn, een vijftal keren per seizoen. Hoop dat zich de volgende keer nog een paar man aansluiten. 28 september hebben ze de laatste wedstrijd, maar ook tijdens de clubkampioenschappen zijn we van harte welkom (op 14 september).

Gr,