Eric Woltheus beklimt zaterdag de Mont-Ventoux

Eric zoekt het a.s. zaterdag ook hoger op.....naar dik 1900 meter vanaf zeeniveau. Drie seizoenen geleden met het groepje van Aart Karssen op de ATB heeft hij het fiets virus te pakken gekregen.......dat kan je aan Aart wel overlaten Clap.  Dit seizoen (al een kilootje of 20 lichter inmiddels) heeft hij ook het buitenland ontdekt. Bij de start van het seizoen op Lanzarote legde hij de basis, met als hoofddoel de Alpe D'Huzes in juni.....die hij uiteindelijk ook glorieus 6x op een dag beklom. Als generale repetitie reed hij daarvoor ook de hele afstand Tilff-Bastogne-Tilff (250km), waarbij de puntjes nog even op de i gezet konden worden. De smaak van de Ardennen had hij wel te pakken, geen tank die hem meer kon tegen houden en 2 weken geleden volgde de cyclo Claude Criquelion.  De Alpen maakte ook hongerig.....dus deze inmiddels routinier van de korte en lange klimmen gaat nu voor de Mont Ventoux in de Provence.

Deze kolos midden in het vlakke landschap van de Provence spreekt bij iedere wielerliefhebber tot de verbeelding. Een adembenemend gezicht als je op de top bent en rondom de naald een magnifiek uitzicht hebt over de omgeving....alsof je door een vliegtuigraampje kijkt.

Eric is werkzaam bij Eiffel en die organiseren deze Mont-Ventoux trip. Frank Heldoorn (ons welbekend) en Rob Harmeling (ex-prof en tour etappe-winaar) zullen de 25 mannen begeleiden op deze berg.

Heel veel plezier gewenst Eric.....we zijn nu al benieuwd naar je ervaringen.
Een combi-verslag (Claude Criquelion & Mont-Ventoux) binnenkort te lezen op de site.