Sallandse Heuvelentocht 2012

Op zondag 27 mei (1ste Pinksterdag) stonden 4 WTCers aan de start van de Sallandse Heuveltocht.

Rond 9.00uur gingen Frank Scheffer, Max v Ramselaar en Alexander van start bij het fitnesscentrum "Studio Perfect" in Deventer waar de inschrijving zich bevond. Jan van de Horst was een uurtje eerder van start gegaan. Het zwaartepunt van de route lag in de eerste 40 kilometer van de route, met wat vennijnige klimmetjes. We reden in de snelle groep van de organiserende vereniging en tijdens die klimmetjes bood Frank de helpende hand om Alexander in acceptabel tempo over dit hobbelwerk heen te krijgen. De Sallandse Heuvelrug is een mooi natuurgebied wat erg deed denken aan de Utrechtse Heuvelrug (rondje Ruiterberg).
Zo zijn onder andere De Holterberg, Hellendoornseberg, Luttenberg en Lemelerberg in de route opgenomen.   De tunnelweg deed zijn naam eer aan.....maar dan in een natuurlijke zin....in de vorm van bomen en overhangende takken. Na het klimgedeelte op ongeveer 40km wachtte de grote groep op een T-splitsing op al hun clubgenoten die versnippert achter ons reden....wij vervolgde onze weg en hebben ze daarna niet meer gezien. Alexander wilde zijn max. vandaag testen en gaf achter de rug van Frank en Max aan welk tempo voor hem behapbaar was.....want deze beide heren hebben uiteraard veel meer sap in de benen. Deze fietsende straaljagers hielden zich goed aan de opdrachten achter hun rug. Onderweg waren er 2 pauzeplaatsen ingericht, waar Snelle Jelle's en een overvloed aan sportdrank werd uitgedeeld.....en dat voor 4 Euro....grote klasse, dat vind je alleen nog bij de NTFU tochten.

Bij de laatste pauzepost op 80km stond Jan van de Horst die zich bij het drietal aansloot om de laatste 40km mee te rijden. Met een gemiddelde van 32,7 km/p. uur draaide we na 120km om 12.45 weer het parkeerterrein op. Wel overwegend een vlakke tocht, gezien het totaal aantal hoogtemeters van 250. Een prima begin voor de 1e Pinksterdag.....voor Frank stond er daarna ook nog een fietstocht met vrouw en dochters op het programma vanaf Den-Dolder naar Zeewolde. Gisteren had Max met zijn vrouw Ingrid al een ronde in de buurt van Ommen gereden.

Volgende week staat de Omloop Flevoland alweer op het programma. Ook gaat er een ploeg naar Zuid Limburg (Jan-Willem/Max/Michiel/Alexander/Frank/Geert) waar Limburgs Mooiste zal worden gereden. Maar eerst staan er nog 2 clubritten op 2e Pinksterdag en woensdagavond op het programma.