Gert Jakobs Classic 2012

Zaterdag 22 september begon in Zeewolde met een beetje regen. Maar in de Nu-Swift teambus brak bij Hoevelaken het zonnetje al lekker door.
Stef en Michiel reden vanaf Zeewolde mee en voor Frank was het bijna een thuiswedstrijd dus kwam op de fiets vanaf Den-Dolder naar Scherpenzeel.
De organisatie was top geregeld, parkeren kon bijna onder de startboog, de dames bij de inschrijvingstafel handelde de startnummers in rap tempo af.
Totaal ongeveer 1200 inschrijvers aan de start. Een gemoedelijk sfeertje bij de startboog. Men had er heel verstandig voor gekozen om in blokken van z'n 50 man te laten starten.
Gert vrolijkte de boel lekker op. Het Nu-Swift Cyclingteam wilde uiteraard met hem op de foto. Hij nam alle tijd voor ons om een mooi plaatje te laten schieten, er stonden echter 3 man vanuit alle hoeken te fotograferen...dus hij/wij wisten niet welke kant we moesten opkijken....de organisatie heeft ook nog een aantal foto's gemaakt, daar zijn we ook erg benieuwd naar.
Ik complimenteerde Gert met zijn mooi berggeit schoenen en hij kon mij melden dat hij met dezelfde wielerschoenen (die ik aanhad) rondreed....."lekker schoentje hoor..."

Na de start ging Michiel er op zijn ATB al voortvarend van start, hij wilde uit het gedrang van het startgroepje komen....dat was hem al heel snel gelukt :-). Er werd koers gezet richting Arnhem, waarin enkele verrassende passages zaten die zelfs voor Frank ook nieuw waren.
Toerclub het scherpe Woud had halverwege gezorgd voor de verzorgingspost, met wederom een groot aantal vrijwilligers die in het zonnetje bananen/snelle Jelles en sportdrank uitdeelde. Max kwamen we hier ook nog tegen, hij had gekozen voor de 160km en was een uur eerder gestart. Hij reed na de pauze nog een stukje met ons op en verloren hem uit het oog toen Michiel lek reed.
Marja en Joop Kok reden ook ergens op het parcour rond maar zijn we niet tegengekomen, wel enkele van hun GVB teamleden uit Amsterdam.

Gert Jakobs sprong ook op de fiets voor de 90km, hij had alleen pech omdat in het vriendenploegje waarin hij reed iemand te val kwam die zijn sleutelbeen brak.

Na 120km heel stevig doorfietsen waren we blij het sportterrein in Scherpenzeel op te draaien. Met een lekker koud pilsje in de najaarszon konden we nog even lekker nagenieten.

Dank aan sponsor Nu-Swift.

Een topdag.

fdsfsda