Langenberg ATB Marathon

Zondag 7 oktober stonden we met best een aardig club aan de start. Marc Timmer, Jeroen, Michael en Ronald maakten er een hit/run van en de rest zat het hele weekend in het resort Hotel in Winterberg op 12km van de start.

Frank, Ronald, Marc en Jeroen gingen voor de lange afstand, dus 2 rondjes. De rest voor 1 ronde plus startlus van 5km.

Frank en Ronald gingen voor een topklassering (stonden dus vooraan) en de rest sloot vrij laat aan de achterzijde van het peloton aan. Bij de start schakelde Jan-Willem zijn ketting eraf en ging als laatste van start. Een opwarmingsrondje volgde van een kleine 5 kilometer om daarna weer door de start/finish plaats heen te komen. In het begin toch wel even in het gedrang samen met Jeroen en Marc….maar het verspreide zich daarna toch wel snel. Na de doorkomst door het dorpje kwam al snel de langste klim van de dag….Langenberg genaamd. Ik merkte na een kwartiertje fietsen dat ik veel te warm gekleed was…dus ritsen van body en shirt lange mouw open.  Het leek een ietswat frisse dag te worden, maar al snel kwam het zonnetje door en werd het zeer aangenaam. Jeroen en Marc kwamen op de Langenberg langszij en we wensten elkaar veel plezier. De verzorging onderweg was op zijn Duits, dus weer perfect geregeld. Alle wegen keurig afgezet en ook plenty vrijwilligers. We maakte ook kennis met Michael (van de TVZ) uit Zeewolde…Jan-Willem kende hem al van het spinnen bij de sportschool. Hij reed ook sterk, maar werd in het laatste gedeelde overvallen door heftige krampaanvallen en moest een paar keer van de fiets.  De korte afstand rijders finish-den kort achter elkaar en babbelde nog even gezellig na…..daarna omkleden om de rijders van de lange afstand te zien binnen komen.
Frank voelde zich niet zo goed en onderweg had hij ook kuren met zijn voorderailleur. Ondanks dat toch een mooie 3e plek in zijn categorie. Ronald reed ook zeer sterk en kwam een paar minuten na hem over de finish…het is een kwestie van tijd voordat hij ook in de prijzen gaat rijden.  Jeroen en Marc hadden ook knap gereden.  Iets na vieren konden we Frank huldigen die op het podium kon plaatsnemen.
Frank, Ronald, Marc en Jeroen gingen voor de lange afstand, dus 2 rondjes. De rest voor 1 ronde.
Bij de finish wachtte ons een verrassing….een groot glas bier, alcoholvrij welteverstaan en dat was heerlijke hersteldrank.
Het was een topweekend en diegene die van het fietsarrangement in Winterberg hadden deelgenomen……het was voor herhaling vatbaar. Op loopafstand van het Bikepark, de rodelbaan en ook de Bobsleebaan van Winterberg. En de start van Langenberg lag ook maar op 12km afstand.
Gr, Alexander
Uitslagen: http://www.sportident.com/timing/ergebnis/ergebnis.php?wkid=20121007450991
Frank Scheffer, lange afstand:  3uur 50min 26 sec (21,61 gemiddeld).  3e plaats in categorie
Ronald Langstraat, lange afstand:  3uur 53min 9sec. (21,36 gemiddeld).
Marc Timmer, lange afstand:  4uur 46min 56sec. (17,36 gemiddeld).
Jeroen Assen, lange afstand: zelfde tijd als Marc.
Alexander Veerman, korte afstand:  2uur 48min  22 sec. (15,68).
Jan-Willem Schlotter, korte afstand:  2uur 52min 35sec. (15.30).
Hans Kranendonk, korte afstand: 3 uur 2 min 4 sec. (14.50).
Michael Sleijster (TVZ) korte afstand: 2 uur 57min 48sec. (14.85).