Clubrit 8 december 2012

8 dec. 2012 Sneeuwhappen op de Veluwe (13 foto's)

Ditmaal met 6 man op pad....op de groepsfoto was Hans al aan de afdaling begonnen (klim op de hei van Elspeet). Op onderstaande foto ploegt Hans door de sneeuw. Een tocht om niet snel te vergeten, de deelnemers kwamen zeer voldaan weer terug op het vertrekpunt bij de Strokel in Harderwijk.

Het was een fantastische zaterdagmorgen...redelijk uitgepierd thuis met 53km sneeuwploeteren op de teller. Een enkeling moest even bijtanken bij Vishandel Visch in Harderwijk om weer op krachten te komen.

Onderweg nog veel langlaufers tegengekomen.....een gezellige sfeer op de besneeuwde vlakte in Elspeet.

Bizar....vorige week nog in de blubber bij Frank in Den Dolder met plus 12 graden en een week later om 9 uur smorgens dus -11, resulterend in bevroren bidons en pigons van de tandwielen.

Hans Kranendonk had dus pech met zijn pignon, die was bevroren. Met kunst en vliegwerk kon hij toch het koffiepunt bereiken alwaar hij zijn achterwiel voor de openhaard kon zetten....naast de bevroren bidons en handschoenen (bij Hotel de Vossenberg in Vierhouten).

Op zondag was de sneeuwpret voorlopig weer over en vermaakten een aantal leden op de foto zich in het zwembad en de sauna in Ermelo.

Zondag staat er alweer een leuk evenement op het programma....de 52km lange strandrace in Noordwijk, waar ook een behoorlijk aantal leden naartoe gaan.