Amstel Gold Race 2004..een grandioos feest

Onder prachtige weersomstandigheden is zaterdag 17 april de toerversie van de Amstel Gold race verreden.

Een grote groep aanvaardde de reis reeds op vrijdagmiddag om na de drukke avondspits rond acht uur in Schin op Geul op camping Schoonbron aan te komen.

Snel de spullen uit de auto?s in de 2 (6 persoons) caravans overgeladen en daarna de startnummers ophalen bij de organisatie in Valkenburg.
Na een wandeling door het centrum van Valkenburg, waar het reuze gezellig was en alle terrassen bomvol zaten, vonden we een chinees restaurant, waar we alvast koolhydraten konden stapelen voor de volgende dag.
Omdat we erg dorstige blikken hadden en het eten nogal lang op zich liet wachten, kwam de vriendelijke Chinese mevrouw een paar maal vragen?..nog een londje? (rondje).

Zaterdagmorgen om 5.45 liepen de wekkers af in de caravans en maakten we ons op voor de enerverende dag, omdat de camping op fietsafstand ligt van de start, konden we ons lekker warm rijden.
Rond 7.00 uur ontmoetten we ook de rest van de ploeg die in de vroege ochtend direct vanuit Zeewolde was vertrokken.
En ik zag ook bekenden van mijn spinning groep uit Almere. 
We stonden deze keer een beetje verspreid in de massa, dus een foto onder het startdoek zat er helaas niet in.
Marten de Boer reed op zijn ATB de 100km versie, een knappe prestatie om deze tocht met weinig training op een ATB aan te vangen.
Hans Kranendonk was net van zijn rugklachten af en wist de 150 km zo goed als pijnvrij uit te rijden.
Eric van Cleef heeft als enige de 250 km gereden in een knappe tijd, terwijl hij van plan was om de 150 km te gaan rijden, maar met Parijs-Roubaix (wordt verreden op 13 juni) in het achterhoofd en omdat het toch wel heel mooi weer was, bedacht hij zich een dag van tevoren en fietste glansrijk de 250 km uit.

Voor iedereen was het fantastisch om onder luid applaus door Valkenburg heen te racen om vervolgens te beginnen aan de Cauberg, omdat je beneden werd geregistreerd door de computer mbv de chip die op de fiets gemonteerd was, hoorde je je naam al van verre schallen door alle opgestelde speakers.
Dit motiveerde enorm om toch nog even aan te zetten??maar de pap zat bij mij al redelijk in de benen dus viel ik al weldra redelijk stil, en tokkelde op mijn lichtste verzet (triple) omhoog.
?Geert Ribbers uit Zeewolde komt nu ook binnen?, hoorde ik door de speakers toen ik aan de beklimming bezig was; bleek dat hij maar 2 minuten voor mij zat (en ik had hem vanaf het 88 km punt niet meer gezien). 
Bovenop stond Geert dus nog na te hijgen van de klim, waarna we samen boven op de berg nog even lekker relaxed in de feesttent hebben gezeten, waar we genoten van een lekker koud blikje fris en vrij harde muziek, hier werden ook enkele deelnemers getrakteerd op een massage,  daarna nog even foto?s bekijken en via een omweg (we mochten niet via de Cauberg naar beneden), terug naar de camping in Schin op Geul.
Daar hebben we gedoucht in de caravan.
Omdat Geert en ik thuis nog verplichtingen hadden, vertrokken we (samen met Warner, die we op de camping tegenkwamen) weer richting Zeewolde.

Ronald, Gerard en Aart Karssen bleven nog een nacht om de volgende dag de verrichtingen van de profs gade te slaan.

Zij hadden zondag een goede plek op de Cauberg bemachtigd en stonden precies op de plek waar Michael Boogerd zijn splijtende demarrage plaatste, die helaas niet krachtig genoeg bleek om de overwinning te pakken.

Al met al een geweldige dag.
Volgend jaar zullen we ons nog vroeger moeten opgeven omdat we dit jaar maar net op tijd waren, omdat ze een gelimiteerd aantal deelnemers van 8000 personen toelaten op het parcourse.

Hieronder de deelnemerslijst en de tijden.

100km

5.11uur Marten de Boer

Rob v/d Heijden (tijd niet bekend)

150km

5.39uur Rob van Zetten

5.56uur Warner Post

6.06uur Geert Ribbers

6.08uur Alexander Veerman

6.59uur Stef Laarman

7.00uur Pascal de Boer

7.05uur Wilfried Tolboom

7.06uur Aart Karssen

7.10uur Hans Kranendonk

7.18uur Theo Leenders

8.22uur Ronald Timmerman

8.31uur Hans Dijkhuizen

8.59uur Gerard v/d Velden

Cor Lonterman (tijd niet bekend)

Martin de Jonge (tijd niet bekend)

 

250km

9.50uur Eric van Cleef

Tot volgend jaar zou ik zo zeggen.  

 

Alexander

 

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...