Stavelot LBL 2004

Luik-Bastenaken-Luik kampeerweekend in Stavelot

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 augustus 2004

Race: Zaterdag 14 augustus wordt L-B-L (Champion-versie) verreden. Afstanden: 130 km/170 km/235 km; we fietsen langs de camping (aanmoedigingen dus weer van harte welkom) en kortere afstanden behoren dan ook tot de mogelijkheden.

ATB: Zaterdag 14 augustus wordt in Butgenbach (op 25 km van de camping) het 15e mountainbike evenement verreden. Afstanden: 25 en 40 km.

We verblijven op camping de l'Eau Rouge.
Het verblijf moet je zelf boeken, vermelden: "behorende bij Groep WTC Zeewolde" (www.eaurouge.nl).

 

 

Na de succesvolle editie van vorig jaar, zullen we dit jaar weer met de WTC afreizen naar Stavelot om Luik-Bastenaken-Luik te gaan verrijden. De eigenaresse van de camping, voor de gasten FRANKA, heet ons weer van harte welkom. Het is een gezellige camping met een relaxte sfeer. Midden in de bossen aan de voet van de Haute Levee en op zeer korte afstand (5 km) van de Wanne en de Stockeu, hier zijn wij vorig jaar nog als training voor LBL op vrijdagmiddag naar boven gefietst, alwaar we ons bij het Eddy Mercks monument op de foto hebben laten vastleggen. Op korte afstand van de camping zijn er zeer veel mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Een eindje wandelen, een bezoek aan ????n van de vele musea en kastelen, mountainbiken of kano??n, het is allemaal mogelijk! Er is zelfs een pretpark in de buurt, bij de watervallen van Coo. We kunnen nog even doorgaan; Het dierenpark in la Reid, Chateau Reinhard Stein in Robbertville, de gezellige stadjes Spa en Malmedy.

 

Op de camping worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Vorig jaar hebben de dames op vrijdagavond deelgenomen aan een avontuurlijke wandeltocht en op zondagmorgen hebben we les gekregen in het boogschieten, op de schietbaan. s?Avonds kun je genieten van je eigen kampvuur die je in (ter beschikking gestelde) bakken kunt opstoken.

Voor de liefhebbers is er natuurlijk het formule 1 circuit van Francorchamps. Het circuit ligt op loopafstand van de camping. Toch hoort u nauwelijks dat de bolides voor de eerste plaats strijden. De camping ligt namelijk 100 meter lager en blijft mede door de omringende bossen van lawaai onthouden.

In het regenriviertje, dat langs de camping stroomt, kan je verkoeling zoeken, als het zoals vorig jaar nogal heet wordt.

De kinderen  kunnen deelnemen aan het jaarlijks l'eau rouge concours, rond de 15e augustus als afsluiting van het seizoen.

Er is ook een samenwerkingsverband met een Nederlands bedrijf dat een steengroeve bezit in de Ardennen. Hierin wordt abgeseild, geklommen, door tunnels gekropen. Dat alles onder deskundige leiding.

 

Op zaterdagavond is er de traditionele WTC BBQ. De barbecue?s zullen weer worden geregeld, het eten dient men zelf mee te nemen. Er zijn twee grote supermarkten in de buurt van de camping.

 

Opgave & Info bij: Alexander Veerman (zveerman@freeler.nl)

Zelf reserveren via mail of telefoon naar de camping L?Eau Rouge

Site: www.eaurouge.nl

Tel: 0032-80863075

Eigenaresse: Franka (spreekt nederlands)

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...