Skoda Tour de Markermeer 2004

Onder prachtige weersomstandigheden is afgelopen zaterdag het jaarlijkse rondje Markermeer verreden.
De belangstelling was overweldigend, maar liefst 23 WTC leden namen deel aan de 195 km lange rit.
Autocentre Holdinga uit Almere had voor deze gelegenheid een Skoda volgwagen met dakdragers ter beschikking gesteld, volledig voorzien met de Tour de France reclame (zoals de Skoda?s in de Ronde van Frankrijk ook te zien waren).
Van de auto werd dankbaar gebruik gemaakt om spullen in achter te laten en 2 jongere deelnemers hebben er ook nog een stuk in meegereden.
De auto werd bemand door het dream-team, John Kaag en Albert de Jong?..bedankt hiervoor!!!

De avond voor de rit heeft Nico Holdinga alle deelnemers persoonlijk op hun huisadres bezocht om alvast een tasje met een Skoda-bidon en een pirate-scarf (hoofddoekje, in de kleuren van de WTC) af te geven, tezamen met een DVD.
Op de ochtend van vertrek om 6.30 was hij er wederom bij om ons succes te wensen.
Dhr Holdinga heeft op alle deelnemers een verpletterende indruk achtergelatenen heeft al laten weten ons bij ons volgende evenement (de ZtotZ tocht) ook te willen ondersteunen met de volgwagen, waarvoor alvast onze dank.

We hebben op onze tocht vele fee??rieke dorpjes (zoals Durgerdam) doorkruist.
Dit in een groen WTC lint, met de volgauto als eyecatcher hadden we zeer veel bekijks. 

De rit ging via Zeewolde richting Almere door het Kromslootpark, waar we nog een vrij eigenwijze hermelijn op het fietspad tegenkwamen die geenszins van plan was om aan de kant te gaan.
We vervolgden onze weg via de Hollandse brug en Naarden naar Muiden.
Vervolgens in Amsterdam een stuk langs het Amsterdams Rijnkanaal en daarna richting Monnickendam.
Daar was de eerste (koffie met appelgebak) stop, midden in het centrum bij de Waag, waar we nog even met z?n allen naast de auto op de kiek gingen, waarna we onze weg vervolgden naar Volendam.
Via Hoorn arriveerden we in Enkhuizen voor de lunch in de prachtige oude stationsrestauratie uit het jaar 1886, hier konden we onder de glazen overkapping genieten van ons eten, met prachtig uitzicht op de jachthaven, waar het met dit mooie weer een drukte van belang was.

Voor het oude stationsgebouw hebben we ook nog een paar foto?s gemaakt van de auto met de deelnemers. 
Na de lunch kregen we het taaie stuk dijk van Enkhuizen naar Lelystad voor de kiezen, maar gelukkig wel windje in de rug, aangezien sommige de stal al roken, werd het tempo daardoor wel extra opgevoerd.
Hier kwam ons ook nog WTC lid Aart Karssen tegemoet die direct zijn karretje keerde en met ons zijn weg vervolgde.
Op de Knardijk in Lelystad bij de Oostvaardersplassen, hebben we even gestopt om bij een ijskar nog even te genieten van een heerlijk ijsje en ook even de benen te strekken. Vervolgens richting Zeewolde om bij Bike-Totaal onder het genot van een kop koffie de dag nog even de revue te laten passeren en bij te komen van alle inspanningen.

Een topdag, na alle regendagen vooraf, waren ons de weergoden voor de zaterdag zeer goed gezind en op kleine pechgevallen na (2 lekke banden, 2 kapotte spaken en een gebroken ketting), is verder alles zeer naar wens verlopen.

Alle deelnemers hartelijk bedankt!!!!


Ogenblik a.u.b. ...