Van Z tot Z tocht 2004

Niet iedereen had goed begrepen dat het om 7.45 verzamelen was bij het clubhuis, dus toen we al richting het kerkplein fietsten kwamen we onderweg nog wat mensen tegen.
Eindelijk op het kerkplein zag ik dat we met een mooie grote groep van start konden gaan (ik weet niet meer met hoeveel we waren).

We hadden afgesproken om in 1 groep te fietsen, maar al buiten Zeewolde ging dat al niet meer door, er ontstonden 2 groepen, terwijl niet iedereen dat door had.
Er zaten snelle (onder andere ik) in de achterste groep en langzamere in de voorste groep.
Na een tijdje fietsen kwamen we de eerste loper tegen( waar dat was weet ik ook niet).
Toen gebeurde er iets geks, we reden Dronten uit (ik fietste bij de voorste groep) en opeens reed de tweede groep een paar honderd meter achter ons. Erg gek, want het snelheidsverschil tussen de twee groepen was toch best groot.
Maar goed, wij bleven sneller dan de andere groep fietsen, dus het werd niet een geheel.

Bij de pauze vlak na Swifterband werden we goed verzorgt, gekookt eitje, krentenbolletje, witbolletje met kaas of ham, over de verzorging viel niet te klagen.

Toen we daar zaten wilden Stef en ik toch wel weer gaan, we kregen het koud en we wilden weer op tijd thuis zijn, en toen ging opeens iedereen van de snellere groep mee.na nog een stuk fout te zijn gereden (3 kilometer te veel gefietst) kwamen we weer op de route.
Toen we natuurpark Lelystad uitreden kwam de tweede groep ons opeens voorbij.
Vanaf daar zijn we als 1 groep gaan fietsen.
We hadden vanaf daar ook alleen nog maar vol tegen wind.

Op de een of andere manier werden mijn benen alleen maar beter toen ik op kop fietste, zo goed dat ik de achterste eraf fietste.

De rest van de tocht verliep rustig, de zijwind was bij mij niet heel storend en op het laatst nog wind mee. Het weer zat mee, alleen maar mooi weer, erg veel zon, goeie wind en lekkere temperatuur. We kwamen Zeewolde rond 12.30 binnen rijden, er waren op dat moment nog niet heel veel lopers binnen, een stuk of 17 geloof ik me te herinneren. Al met al een geslaagde dag, het was gezellig en het weer zat mee, alleen maar mooi weer, erg veel zon, goeie wind en lekkere temperatuur.

Hoop dat het volgend jaar weer zo is.


Ogenblik a.u.b. ...