Marc Timmer Winnaar ATB Klassement

Oke, het was een vol programma, maar het enthousiasme was dan ook groot in oktober. Meer dan 15 ritten stonden op de agenda van de Wieler Tourclub Zeewolde, met daarnaast nog een aantal aanbevolen ritten buiten de gewone planning om. Kortom, nagenoeg elk weekend wel een evenement. En onder de bezielende leiding van de altijd aanwezige  Aart Karssen kon elke zondag ook getourd worden op de Veluwe.

In het tourklassement, dat opgebouwd is uit zowel clubritten als elders georganiseerde tourtochten, is Marc Timmer met afstand als eerste ge??indigd. Soepeltjes en ogenschijnlijk met gemak reed Marc rit na rit. De 2e plaats is een gedeelte plek tussen Hans Dijkhuizen Alexander Veerman. Een groot compliment voor Hans is hier op zijn plaats, want keer op keer was Hans weer present, ook als de vorige rit op hangen en wurgen werd volbracht. Petje/helmpje af! Ook clubman Alexander was toch weer flink van de partij. Hij rijdt dit voorjaar onder andere de Ronde van Vlaanderen, en terwijl zijn mede-Flandriens al weer op de weg aan het trainen zijn, bleef Alexander dapper touren op de ATB?..

De opkomst bij de zondagse clubritten op de Veluwe was bij vlagen groot, maar daalde naarmate het seizoen ten einde liep. In al het enthousiasme kregen we te maken met een lelijke valpartij van Hans Kranendonk, die daardoor een flinke blessure opliep. Hopelijk is Hans op tijd weer klaar voor de Amstel Gold Race. Gelukkig zijn er naast deze valpartij verder geen incidenten geweest met verwondingen, blessures of grote schade. Of misschien hier en daar een geknakt egootje als bleek dat je toch niet zo sterk was als je dacht?..

In deze terugblik op het afgelopen winterseizoen moeten we toch een paar hoogtepunten de revue laten passeren, om te beginnen met de openingsrit en het ?laatste pont? evenement in oktober. Beide evenementen waren druk bezocht, waarbij het laatste pont evenement in georganiseerd was in samenwerking met de loopgroep Zeewolde en de Triathlonvereniging. Toen bleek ook maar weer dat je in het buitengebied van Zeewolde nog voor uitdagende verassingen kan komen te staan. Niet alleen met de heftige ondergrond van het terrein, maar ook met de onverzettelijkheid van de grote vierpotige bewoners van het bos bij de Eemhof?.

Ook de tourtochten in Ermelo, Hattemerbroek en Heerde werden verreden onder redelijke omstandigheden met een behoorlijke opkomst. Op de bijzondere buiteling van Marc Timmer na, waren deze ritten in te delen in de categorie ?probleemloos genieten op de Veluwe?

Natuurlijk zijn er ook tegenvallers, zoals de groots georganiseerde tourtocht in Apeldoorn, de 11-heuvelentocht. Als je binnen een half uur drie keer op hetzelfde punt komt, 2 keer start-finish gezien hebt en er komen net zoveel bikers je tegemoet als er met je mee rijden, dan krijg je toch het vermoeden dat er iets met de bewegwijzering mis is?.

Toch is het altijd weer fantastisch om ergens georganiseerd te kunnen rijden, we weten ook uit ervaring dat het opzetten van een tourtocht een flinke klus is, en het is altijd weer mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligerswerk in gestoken wordt om dergelijke evenementen mogelijk te maken.

De tourtochten in Soest en in Hoenderloo vielen in de categorie ?prachtig?, Schoorl was ?verassend? door het stuk strand wat in het parcours was opgenomen. Langs de vloedlijn met een windkrachtje 4/5 in de rug was dat niet zo?n straf, maar om met de fiets in je nek het duin terug over klunen was toch andere koek.

Het is helaas niet gelukt om bij de zondagse clubritten  2 snelheidsgroepen in het leven te krijgen en te houden, waardoor de snelheidsverschillen binnen de resterende groep aanzienlijk bleken. Dus bij deze ook alvast de oproep om seizoen 2005/2006 deel te nemen, ongeacht je niveau. En om die deelnamedrempel nog lager te maken, zal ook in de zomer van 2005 een ATB-programma aangeboden worden door de wielertourclub Zeewolde.

[Krijn Haak]